Hoe vochtig moet een humidor zijn?

Hoe vochtig moet een humidor zijn?

Een humidor kan de sigaren de ideale klimatologische omstandigheden bieden om ze vers te houden, zelfs na enkele jaren. De temperatuur en de ideale luchtvochtigheid in de humidor spelen een cruciale rol. Het ideale klimaat voor sigaren is bij een temperatuur van 20 tot 21°C en een relatieve luchtvochtigheid van 69-72%.

Wat doet een humidor?

Naast het feit dat de humidor zorgt voor een goede luchtvochtigheid voor de sigaren, heeft zij tevens nog een andere, belangrijke functie. De humidor beschermt de sigaren tegen andere aroma’s. Sigaren nemen heel gemakkelijk de geuren en smaken van hum omgeving over.

Welke humidor kopen?

Waar moet je op letten bij het kopen van een humidor?

  • Grootte. Het is essentieel om een humidor te kiezen die geschikt is voor je huidige collectie.
  • Houtsoort: Massief vs Fineerhout. Humidors zijn verkrijgbaar in zowel massief als fineerhout.
  • Spaans cederhout binnenzijde.
  • Sterke afdichting.
  • Luchtbevochtiger.

Hoe lang sigaar bewaren in humidor?

Duratie opslag sigaren in een humidor Naarmate sigaren ‘verouderen’ in een humidor, krijgen zij een fijnere en zachtere smaak. Idealiter worden sigaren na aankoop dan ook voor minimaal zes maanden opgeslagen met een constante luchtvochtigheid tussen de 65 en 70 procent.

Hoe vaak humidor bijvullen?

Hoe vaak u moet bijvullen is afhankelijk van de luchtvochtigheid buiten/ in huis en hoe vaak u de humidor opent. Maar eenmaal per week zou voldoende moeten zijn.

Hoe bewaar je Cubaanse sigaren?

Wanneer je er een dikke Cubaanse sigaar hebt gekocht in een tabakszaak, dan kun je hem niet langer bewaren dan twee dagen. Houd daar dus rekening mee. Je merkt dat je sigaar te droog is wanneer hij niet meer veerkrachtig is als je erop drukt. Wil je sigaren toch langer bewaren, dan kan je een humidor aanschaffen.

Related Posts