Hoe voelen de draadjes van Mirena?

Hoe voelen de draadjes van Mirena?

Als u uw vinger diep in uw vagina steekt, kunt u met uw vingertoppen de baarmoedermond voelen en als u heel goed voelt, de draadjes van het spiraaltje. Als u een hard stukje in de baarmoedermond voelt, dan is dat het pootje van de spiraal. Het spiraaltje zit dan niet meer goed in uw baarmoeder.

Welk hormoon heeft Mirena af?

Belangrijk om te weten over levonorgestrel spiraaltje Spiraaltje met het progestageen-hormoon levonorgestrel. Om zwangerschap te voorkomen (anticonceptiemiddel) en bij menstruatieklachten zoals pijnlijke menstruaties of veel bloedverlies. Wordt ook gebruikt bij overgangsklachten.

Hoelang duurt het voordat de pijn over is na het plaatsen van een spiraaltje?

Het is normaal dat je na de plaatsing buikkrampen of een zeurend gevoel in de onderbuik krijgt. Onregelmatig bloedverlies komt ook voor omdat het lichaam moet wennen aan het spiraaltje. Deze klachten kunnen 3 tot 6 maanden duren, hierna is het lichaam gewend aan het spiraaltje.

Kan je de draadjes van spiraal voelen?

Als je je wijsvinger diep in de vagina steekt, kun je met je vingertop de baarmoedermond voelen. Eventueel kun je gehurkt gaan zitten. Als je heel goed voelt, kun je de draadjes van het spiraal voelen. Als je een hard stukje in de baarmoedermond voelt, dan bestaat de mogelijkheid dat dit het pootje van het spiraal is.

Hoe geeft een spiraal hormonen af?

Het spiraaltje wordt in de baarmoeder geplaatst. Hier geeft het spiraal een kleine hoeveelheid van het hormoon progestageen af. Zaadcellen komen moeilijker door slijm van de baarmoedermond en een bevruchte eicel kan zich niet nestelen in het baarmoederslijmvlies.

Hoe lang ongesteld Na zetten spiraal?

Tijdens de eerste maanden na het inbrengen zal soms onregelmatig bloedverlies optreden, meestal druppelsgewijs. Dit kan langere tijd aanhouden. Na 3 tot 6 maanden neemt dit af tot enkele dagen bloedverlies per maand.

Hoe lang vloeien na zetten spiraal?

Indien een hormoonhoudend spiraal (Mirena) is geplaatst, is het gebruikelijk dat het bloedverlies nog enkele weken als een soort gekleurde afscheiding kan aanhouden. U hoeft hierover niet eerder dan 6 weken na uw polikliniekbezoek contact op te nemen, tenzij u koorts hebt en heftige buikpijn.

Related Posts