Hoe weet je wat voor brandwond je hebt?

Hoe weet je wat voor brandwond je hebt?

Er is een onderscheid te maken tussen een oppervlakkig tweedegraads brandwond en een diep-tweedegraads brandwond. Een oppervlakkige tweedegraads brandwond is rood, nat, pijnlijk en er is sprake van kapotte en/of intacte blaren. Blaren kunnen zelfs na uren ontstaan.

Bij een diep-tweedegraads brandwond is de lederhuid meer aangetast dan bij een oppervlakkige tweedegraads brandwond. De warmte heeft langer kunnen doordringen in de huid. Bij een diep tweedegraads brandwond is er sprake van een wond en deze is roodachtig/wit, nat en zeer pijnlijk.

Wat zijn de kenmerken van een tweedegraads brandwond?

Tweedegraads brandwond

  • Glanzend rood, roze.
  • De opperhuid is beschadigd tot in de lederhuid.
  • Nat.
  • Blaren.
  • Zeer pijnlijk.
  • Voelt soepel.

Wat is de eerstegraads brandwond?

Een eerstegraads brandwond is een rode, droge, pijnlijke plek. De verbrande huid ziet er hetzelfde uit als bij verbranding door de zon. Een oppervlakkige tweedegraads brandwond is ook rood en pijnlijk, maar nu ontstaan er ook blaren. De wond is vochtig bij kapotte blaren.

Wat is diepe tweedegraads brandwond?

Diepe tweedegraads brandwond (vlekkerig rozerood en witte plekken, blaren) Een diepe tweedegraads brandwond is vlekkerig roze rood met witte plekken en er ontstaan blaren. Als de blaren kapot gaan, is de wond vochtig. De genezing van deze brandwonden duurt langer dan 3 weken en er kunnen littekens ontstaan.

Wat is de derdegraads brandwond?

Een derdegraads brandwond is geelwit of bruin en voelt stug aan. De wond doet geen pijn, terwijl het juist een ernstige verbranding is. De brandwond is zo diep dat de zenuwuiteinden in de huid kapot zijn. Daardoor voelt u geen pijn meer. Als de huid nog erger verbrandt, ontstaan er zwarte plekken.

Wat is de graad van brandwonden?

Brandwonden kunnen we onderverdelen in drie gradaties. Dit zijn eerste graads verbranding en tweede graads en derde graads brandwonden. Deze gradaties zeggen samen met het oppervlak iets over de ernst van de brandwond. Zoals bij de basis van brandwonden beschreven, wordt

https://www.youtube.com/watch?v=i7Y7UTv70k0

Related Posts