Hoe werkt het nieuwe kentekenbewijs?

Hoe werkt het nieuwe kentekenbewijs?

U ontvangt van ons een nieuw kentekenbewijs (kentekencard) en automatisch ook een tenaamstellingscode. Wij sturen het kentekenbewijs en een brief met de code altijd naar het bij de gemeente geregistreerde adres van de geregistreerde eigenaar/houder van het voertuig.

Hoe krijg je een kentekenbewijs?

Via de website van de RDW vraag je eenvoudig een nieuw kentekenbewijs aan, dit kost 31,50. Je ontvangt dan binnen drie werkdagen per post een nieuwe kentekencard. Een dag later ontvang je per post ook een nieuwe tenaamstellingscode.

Hoe ziet kentekenbewijs 1B eruit?

Het deel 1A van een papieren kentekenbewijs heet het voertuigbewijs (tot 1 juni 2004 deel I) en het deel 1B heet het tenaamstellingsbewijs (tot 1 juni 2004 deel II). Het deel 2 heet het overschrijvingsbewijs (tot 1996: kopie deel III).

Wat staat er allemaal op een kentekenbewijs?

Dit staat op de kentekencard

  • Kenteken.
  • Datum eerste toelating.
  • Naam houder.
  • Voorletters.
  • Adres houder.
  • Aanduiding eigenaarschap.
  • Merk.
  • Datum tenaamstelling.

Welk deel van het kentekenbewijs moet je bij je hebben?

Als u rijdt op de weg, moet u uw kentekencard bij u hebben. De politie kan erom vragen. Heeft u (nog) een papieren kentekenbewijs, dan moet u het Voertuigbewijs (deel IA of het vroegere deel I) en het Tenaamstellingsbewijs (deel IB of het vroegere deel II) bij u hebben.

Hoe lang duurt tot Tenaamstellingscode binnen is?

Met Digid kunt u de tenaamstellingscode direct downloaden. Vraag hier uw digid aan. Dit kan binnen 3 werkdagen.

Waarom Tenaamstellingscode?

De tenaamstellingscode is een code van 9 cijfers. De code bestaat uit twee delen en bewijst samen met het kentekenbewijs dat je de eigenaar bent van een auto. Met de volledige tenaamstellingscode kan je je auto namelijk overschrijven (op een andere naam zetten), of doorverkopen.

Wat te doen met oud kentekenbewijs?

Particulieren onderling moeten de overschrijving regelen bij een kentekenloket van PostNL of RDW-balie. Neem daarvoor het papieren kentekenbewijs en het overschrijvingsbewijs mee. De koper moet zich legitimeren. Jij ontvangt als verkoper een vrijwaringsbewijs en de oude kenteken delen.

Related Posts