Welk land exporteert de meeste bloemen?

Welk land exporteert de meeste bloemen?

Duitsland blijft het belangrijkste exportland voor Nederlandse bloemen en planten. Polen is een nieuwkomer in de top vijf en ook andere Oost-Europese landen lieten flinke plussen zien.

Hoeveel bloemenveilingen zijn er in Nederland?

Met een exportwaarde van 6,2 miljard in 2019 is de Nederlandse sierteelt groothandel een grote speler in de export van bloemen en planten. De exportwaarde van potplanten groeide in 2020 in tegenstelling tot de snijbloemen.

Hoeveel tulpen exporteert Nederland?

Vorig jaar kwam de productie uit op 1,9 miljard snijtulpen en zo’n tien jaar geleden ging het nog om circa 1 miljard stuks. Ongeveer negen van de tien tulpen zijn bestemd voor de export.

Welke landbouwproducten verkopen we aan andere landen?

Bloemen en planten meest uitgevoerde landbouwproducten Bloemen en planten (8,3 miljard euro), vlees (7,6 miljard euro), melk en zuivel (7,2 miljard euro) en groenten (6,3 miljard euro) zijn de meest uitgevoerde landbouwproducten.

Hoeveel lager was de exportwaarde van sierteelt in maart ten opzichte van vorig jaar?

Hoeveel lager was de exportwaarde van sierteelt in maart ten opzichte van vorig jaar? In maart 2020 is de exportwaarde van sierteelt, zoals bloemen, planten, bollen en boomkwekerijproducten met 22 procent afgenomen in vergelijking met een jaar eerder. De export van snijbloemen nam af met 26 procent.

Waar exporteert Nederland bloemen naar toe?

Duitsland met afstand grootste afnemer in 2019 Bij de export naar Italië is 52 procent plant of boom, 31 procent snijbloem en 17 procent bloembol of overig. In de export naar de Verenigde Staten is een opvallend hoog percentage bloembol of overige sierteelt (51 procent).

Hoeveel tulpen produceert Nederland?

Meer dan 2 miljard tulpen.

Hoeveel tulpen worden er per jaar verkocht?

Verkoop van snijtulpen in cijfers De snijtulpenverkoop bedraagt momenteel circa 3,3 miljard stelen, waarvan 2,4 miljard stelen gebroeid in Nederland en 900 miljoen stelen gebroeid in het buitenland. Daarvan worden bijna 1,5 miljard tulpen verkocht in Duitsland!

Waar gaat Nederlands vlees heen?

Na Nederland zijn Spanje, Duitsland, Polen en Denemarken de grootste exporteurs van vlees in de EU. Nederland is daarbij de grootste exporteur van rund- en kalfsvlees, de tweede exporteur van pluimveevlees (na Polen) en de vierde exporteur van varkensvlees (na Spanje, Duitsland en Denemarken).

Hoeveel logiesaccommodaties waren in april gesloten?

Hoeveel logiesaccommodaties waren in april gesloten? Door maatregelen in verband met corona was in april ongeveer een derde van de beschikbare slaapplaatsen bij logiesaccommodaties gesloten. Het beleid ten aanzien van de sluiting van logiesaccommodaties werd genomen per veiligheidsregio.

Related Posts