Hoe werkt het schoolsysteem in Spanje?

Hoe werkt het schoolsysteem in Spanje?

De hiërarchie van het Spaanse school systeem is als volgt : Peuterklas (vanaf 3 jaar tot 6 jaar) Basisschool / lager onderwijs (vanaf 6 jaar tot 11 jaar) Middelbaar onderwijs (vanaf 12 jaar tot 16 jaar) Hoger middelbaar onderwijs / baccalaureaat (vanaf 16 jaar tot 18 jaar)

Wat is HBO in Spanje?

Soort onderwijs: hoger beroepsonderwijs. Functie van het diploma: toegang tot vervolgopleidingen van de 2e cyclus binnen het hoger onderwijs (Licenciado/Ingeniero/Arquitecto), eventueel na het volgen van een aanvullend programma.

Welke taal leren ze in Spanje?

Het gaat echter om in totaal vijf officiële talen (Spaans, Catalaans, Baskisch, Galicisch en Aranees) en twee niet-officiële talen (Asturisch en Aragonees). Het Spaans is de enige officiële nationale taal van Spanje. De overige vier zijn officiële regionale talen, die in sommige gebieden ook de dominante taal zijn.

Waarom studeren in Spanje?

Waarom in Spanje studeren? Spanje is bij Erasmus studenten een van de populairste landen om te studeren, hierdoor zijn er veel internationale studenten te vinden. In Spanje is een erg aangenaam klimaat te vinden. Als je in Spanje gaat studeren zal je de Spaanse taal snel en goed onder de knie krijgen.

Wat is het mbo in Spanje?

Título de Técnico Soort onderwijs: middelbaar beroepsonderwijs. Functie van het diploma: toegang tot de Título de Técnico Superior.

Hoeveel uur werkt een Spanjaard?

Volgens de Spaanse wet mogen werknemers niet meer dan gemiddeld 40 uur per week werken. Een werkdag mag niet meer dan 9 uur bevatten en voor werknemers onder de 18 is het beperkt tot maximaal 8 uur per dag.

Hoe laat begint een werkdag in Spanje?

Spaanse werktijden Een gemiddelde werkdag begint om 9 uur in de ochtend en eindigt om 19 uur ’s avonds. De Spanjaarden hebben dan wel een pauze van 2 tot 3 uur, die gebruikt wordt om te lunchen en een dutje te doen (vooral gebruikelijk in de warmere delen van Spanje).

Related Posts