Inhoudsopgave
Hoe werkt het watersysteem?
Zodra de druk in de waterleiding wegzakt, bijvoorbeeld als je de kraan open zet, treedt de drukpomp automatisch in werking. Een membraan geeft de drukpomp een seintje waardoor hij water uit de watertank zuigt om de druk weer op te voeren. Zodoende heb je direct een constante waterstroom uit de kraan.
Een drukpomp monteer je buiten de watertank en houdt de waterleidingen constant op druk. Middels een terugslagventiel kan het water niet teruglopen in de watertank. Zodra de druk in de waterleiding wegzakt, bijvoorbeeld als je de kraan open zet, treedt de drukpomp automatisch in werking.
Waar vuil water lozen camper?
Dat lozen van je grijswatertank of vuilwatertank doe je bij een afstortput bij een stortplaats. Zorg er voor dat wanneer je bij het sanistation bent dat je goed weet waar de uitloop van de vuilwatertank zit. Je verrijdt de camper dan zodanig dat de uitloop van de vuilwatertank zich boven de afstortput bevindt.
Hoeveel liter water douchen caravan?
Een camperdouche verbruikt ongeveer 5 liter water per minuut. Een niet zo lange douchebeurt van drie minuten vraagt dus 15 liter, per persoon, dat wel. Wie met twee personen twee nachten vrij wil staan, met douchebeurt, moet dus een watervoorraad van minimaal 80 liter hebben. Dat betekent een gewicht van 100 kg.
Hoe werkt vuilwatertank?
Het werkt met goede bacteriën welke de afvalstoffen in het water afbreken op een wijze waarbij geen stank vrijkomt. Daarnaast breekt het vaste delen af, zodat de tank beter leeg komt. Eigenlijk een mini-waterzuivering in uw vuilwatertank!
Hoe werkt een caravan kraan?
Even voor een goed begrip, een kraantje heeft 2 functies. Draai je aan de knop dan opent de waterdoorloop, (meer of minder), maar tevens wordt het schakelaartje in de kraan geactiveerd. Dat doet niets anders dan de stroomkring sluiten die de pomp in werking stelt. Daardoor komt er druk op de leiding.
Waar vuilwatertank boot legen?
Sinds 2009 hebben pleziervaartuigen met een toilet aan boord de verplichting om ook een vuilwatertank aan boord te hebben, om daarin ontlasting op te vangen. Zeilboten en motorboten moeten die tank legen bij speciale inzamelpunten in jachthavens, maar aan die verplichting lijken zich maar weinig mensen te houden.