Hoe werkt Librela?

Hoe werkt Librela?

Librela® is een onderhuidse injectie die gedurende een maand pijnstillend werkt. De injectie bevat antilichamen tegen een bepaald stofje, de zogenaamde Nerve Growth Factor. Dit is een belangrijke stof in het ervaren van pijn bij je hond. Dit is een maandelijkse injectie met anabolen.

Wat is Librela?

Librela is een diergeneesmiddel dat wordt gebruikt ter verlichting van pijn als gevolg van osteoartritis bij honden.

Welke pijnstilling kan ik mijn hond geven?

Er zijn verschillende pijnstillers voor je hond verkrijgbaar. Je kunt daarbij denken aan ontstekingsremmers bij algemene pijn, pijn bij artrose, of pijn tijdens en na een operatie. Er zijn in de reguliere diergeneeskunde twee groepen pijnstillers voor de hond: Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs (NSAID’s) en opiaten.

Hoe werkt Librela? De werkzame stof in Librela is bedinvetmab, een monoklonaal antilichaam (een type eiwit) dat is ontwikkeld om een eiwit met de naam ‘zenuwgroeifactor’ (nerve growth factor, NGF) te herkennen en zich eraan te hechten.

Wat kan je hond geven tegen pijn?

Pijnstillers kunnen mensen helpen als ze pijn hebben, maar zo zijn er natuurlijk ook pijnstillers voor dieren. Dit zijn speciale pijnstillers die helemaal op uw specifieke dier zijn afgestemd. De geregistreerde pijnstillers voor uw hond, zoals Metacam en Rimadyl, kunnen alleen worden voorgeschreven door de dierenarts.

Hoe snel werkt Librela?

Als er geen of een beperkte respons wordt waargenomen binnen een maand na de eerste dosering, kan een verbetering van de respons worden waargenomen na toediening van een tweede dosis een maand later.

Wat kun je doen tegen artrose bij honden?

De behandeling van artrose houdt in dat u de verzorging van uw dier op een aantal manieren aanpast. Daarbij zijn gewicht, voeding, beweging, medicijnen en fysiotherapie zeer belangrijk. Nieuwe behandelingen met ACP, hyaluronzuur en stamcellen zijn ook mogelijk. Als niets helpt kan een operatie soms de oplossing bieden.

Is kennelhoest gevaarlijk voor mensen?

Is kennelhoest gevaarlijk voor mensen of katten? Voor de meeste mensen is kennelhoest ongevaarlijk. Mensen met chronische luchtwegproblemen of een slechte weerstand (chemotherapie of AIDS) kunnen ziek worden van de Bordetella bacterie. Katten zijn over het algemeen niet erg gevoelig voor de ziekteverwekkers.

Wat doet cortisone met mijn hond?

Corticosteroïden hebben een invloed op heel veel lichaamsprocessen en bij langdurig gebruik kunnen ze veel bijwerkingen geven, waaronder: Verslapping van de buikspieren wat leidt tot een hangbuik. Veranderingen van de huid: kaalheid, dunne huid, pigmentvlekken, kalkophopingen in de huid. Suikerziekte.

Welke pijnstilling bij artrose hond?

Related Posts