Hoe werkt monnikspeper?

Hoe werkt monnikspeper?

In hogere doses zorgt monnikspeper ervoor dat de prolactinespiegel licht daalt. De werking berust vermoedelijk op diterpeen met dopamine-achtige werking. Bij vrouwen beïnvloedt een daling van prolactine de FSH- (follikel-stimulerend hormoon) en oestrogeenspiegel, bij mannen daalt de testosteronspiegel.

Hoe snel werkt vitex Agnus Castus?

Therapeutische effecten van suppletie zijn te verwachten na een tot drie maanden; sommige vrouwen merken pas een effect na vier tot zes maanden [2]. De klachten kunnen terugkomen als de behandeling wordt gestaakt [2]. Vitex agnus-castus.

Waar is Kuisboom goed voor?

Kuisboom werd vroeger bij monniken gebruikt om de lust te remmen. Het kruid werd ook gebruikt om de melkproductie of de menstruatie op gang te brengen. De Engelse kruidengenezer Parkingson kende deze werking al in 1629. Hij beval kuisboom ook aan bij aandoeningen van de baarmoeder.

Hoeveel mg monnikspeper per dag?

Volgens onderzoek dient een supplement van 200 mg monnikspeper extract minimaal 0,5 procent gestandaardiseerde agnuside en aucubine te bevatten om de werkzaamheid te waarborgen. De aanbevolen dosering verschilt per doeleinde; wij adviseren 1-2 capsules per dag.

Hoe lang Monnikspeper gebruiken?

Monnikspeper kan het beste de hele cyclus worden ingenomen, gedurende ten minste 3 menstruatiecycli. Bij een verminderde vruchtbaarheid of amenorroe kan het nodig zijn monnikspeperextract veel langer (tot 18 maanden) in te nemen.

Hoe lang Monnikspeper?

Het werd dan ook veel gebruikt door monniken, wat de naam Kuisboom verklaart. Monnikspeper is een kruid dat langzaam maar zeker resultaten kan geven en over het algemeen 4-6 maanden gebruikt moet worden. Monnikspeper wordt veel gebruikt bij paarden.

Waar zit Monnikspeper in?

Vitex (ook wel Monnikspeper genoemd) is een kruidengeneesmiddel dat gemaakt wordt van de bessen van een grote Mediterrane boom, de Vitex agnus-castus. In vroeger tijden werd het gebruikt om het libido van monniken in de kiem te smoren, vandaar de naam.

Hoeveel gram Monnikspeper?

Dosering. Dit product kan eenvoudig over het voer gegeven worden. – Paard of pony tot 350kg – 5 gram / 2 maatschepjes per dag. – Paard boven 350kg – 10 gram / 4 maatschepjes per dag.

Wat doet Monnikspeper bij paarden?

Monnikspeper heeft de bijzondere eigenschap om hormoonwaarden die uit balans zijn te neutraliseren. Monnikspeper ondersteunt hierdoor het evenwicht in de vrouwelijke hormoonhuishouding en draagt bij aan een regelmatige cyclus, de vruchtbaarheid en de dracht van merries. Monnikspeper wordt veel gebruikt bij paarden.

Related Posts