Hoe wijnkast kiezen?

Hoe wijnkast kiezen?

Om slechts één type wijn op temperatuur te houden, volstaat een kast met slechts één compartiment en één temperatuurzone. Controleer echter of de kast de gewenste temperatuur bereikt. Vooral als je witte wijn of champagne wil bewaren, want die drink je best op 5 tot 8 °C.

Wat is een wijnklimaatkast?

Wijnkoelkasten en wijnklimaatkasten worden vaak door elkaar gebruikt. Het verschil tussen beide kasten is dat een wijnkoelkast alleen de mogelijkheid heeft om te koelen, terwijl een wijnklimaatkast ook de mogelijkheid heeft om te verwarmen door middel van een verwarmingselement.

Welke temperatuur wijnklimaatkast?

De geur en smaak van rode wijn komen echter het best tot hun recht bij een temperatuur van 17 – 19 graden Celsius. Wij adviseren u de wijn zelf nog iets koeler te bewaren, op een temperatuur van 16 – 17 graden Celsius, omdat de wijn in het glas nog iets zal opwarmen nadat hij uit de wijnklimaatkast komt.

Lees ook:   Waar kan ik vintage meubels kopen?

Wat is de temperatuur van een wijnkoelkast?

Rode wijn

Temperatuur (°C) Wijnen
14-16 Frisse, fruitige, lichte en soepele rode wijnen
12-17 Met alcohol versterkte zoete rode wijnen
12 Zeer volle, complexe, droge witte wijnen
10- 12 Volle, aromatische, fruitige witte wijnen + Weelderige, zoete witte wijnen + betere cuvees van mousserende wijnen

Wat is het verschil tussen een wijnklimaatkast en wijnbewaarkast?

Wijnkoelkasten en wijnklimaatkasten, ze worden vaak door elkaar gebruikt. Er is echter wel een degelijk verschil tussen de twee kasten. Zo is de wijnkoelkast in de mogelijkheid om de wijn te koelen en de klimaatkast heeft de mogelijkheid om de wijn te verwarmen. Het is dus maar net wat jij nodig hebt.

Welke wijnklimaatkast kopen?

Welke temperatuur voor Rose?

Serveertemperatuur: Rosé serveer je gekoeld op 8-10 graden. Bewaar je rosé drank 3 uur in de koelkast voor de juiste temperatuur.

Related Posts