Hoe worden elektrische gitaren gemaakt?

Hoe worden elektrische gitaren gemaakt?

De trillingen van de stalen snaren worden opgepikt door elektromagnetische opnemers (elementen) die bestaan uit magneten en spoelen. De verstoringen van het magneetveld worden omgezet in elektrische stroom die via een instrumentkabel van de gitaar naar een versterker wordt geleid.

Welk hout voor elektrische gitaar?

Elektrische gitaar Voor elektrische gitaren gebruikt men vaak esdoorn, elzenhout, essen en mahonie. Ook wordt er ebbenhout en palissander toegepast. Zwaar hout heeft met een kleinere interne demping, waardoor de resonantie sterker is dan bij een licht hout met een grote interne demping (zoals essenhout).

Waarvan is een gitaarsnaar gemaakt?

Een klassieke gitaar (een “gewone” gitaar zeg maar) heeft nylon snaren (vroeger werden de snaren gemaakt van schapendarmen). Een elektrische gitaar heeft stalen snaren. De meeste snaren zijn gemaakt van nylon. Nylon is een soort kunststof.

Welk hout voor ukelele?

De meest gebruikte hout types voor ukeleles zijn koa, a hout type uit Hawai die een warme, zachte toon bied, de caoba, die een geluid heeft die behoorlijk veel lijkt op de koa behalve dat die een meer directe aard heeft, en er zijn ook ukelele’s gemaakt van de naaldboom soort sparrenhout, deze houtsoort geeft een meer …

Wat zijn de onderdelen van een elektrische gitaar?

Een elektrische gitaar bestaat uit een klankkast (vaak massief), hals (nek), snaren, kop, stemmechanieken, top(kam), brug(kam), toets, frets, halspen, pick-ups, pick up selector, tremolo arm, volume en tone control knoppen, jack output en eventueel een bevestiging van een draagband.

Hoe heten de delen van een gitaar?

Een akoestische gitaar is op te delen in 3 stukken: kop, hals en de body (klankkast). Nu bestaat de kop uit de stemmechanieken waaraan de snaren vast zitten. De hals, ook wel beter bekend als gitaarhals is opgedeeld in frets. Ook vind je hier de positiestippen, topkam en de snaren die er overeen lopen.

Related Posts