Hoe zet je een auto op cruise control aan?

Hoe zet je een auto op cruise control aan?

Schakel de schakelaar naar On of beweeg de pook aan de stuurkolom naar On. Dit zet het systeem aan. Let op, omdat er nog geen snelheid is ingesteld werkt het nog niet. Zodra je op de gewenste snelheid bent schakel of klik je naar SET, hiermee gaat de Cruise-controle aan en ook gelijk naar de ingestelde snelheid.

Hoe weet je of een auto cruise control heeft?

Bij een normale (niet adaptive) cruise control kun je de auto een en hetzelfde tempo laten rijden zonder dat je het gaspedaal aanraakt. Daarom is op moderne auto’s steeds vaker adaptieve cruise control gemonteerd. Dit systeem is uitgerust met een radar in de neus van de auto. Zo kan het systeem je voorganger ‘zien’.

Hoe werkt mijn cruise control?

Cruise control is een snelheidsregelaar, die ervoor zorgt dat de auto een constante snelheid aanhoudt zonder dat de bestuurder het gaspedaal hoeft te beroeren. Een sensor meet voortdurend de snelheid. Via de gasklep, of langs elektronische weg, zorgt de cruise control voor een constante snelheid.

Wat is adaptieve cruise control?

De adaptieve cruisecontrol streeft ernaar het door u ingestelde tijdsverschil ten opzichte van voorliggers in dezelfde rijstrook aan te houden. Als de radarsensor geen voorligger registreert, houdt de auto in plaats daarvan de snelheid aan die op de cruisecontrol werd ingesteld.

Hoe werkt adaptieve cruise control?

Zo werkt Adaptive Cruise Control. Je schakelt de Adaptive Cruise Control in en stelt zelf de snelheid en de afstand tot je voorliggers in. Het systeem scant met een radarsensor de weg en zorgt ervoor dat jij automatisch afremt of versnelt met het verkeer voor je.

Wat is een Tempomaat Mercedes?

Mercedes-Benz – Citan cruise control (Tempomat) Wanneer een constante snelheid moet worden aangehouden, of wanneer er lange trajecten of met een aanhangwagen wordt gereden, zorgt de cruise control (Tempomat) ervoor dat de chauffeur fysiek minder wordt belast.

Wat is het nadeel van cruise control?

Het is ontspannend en het helpt bij een gunstig brandstofverbruik. Verder kan het boetes voorkomen. Nadeel van een normale cruise control is echter dat het in de praktijk niet prettig werkt zodra er meer verkeer om je heen is. Je moet dan constant reageren op wat anderen doen en dus de cruise control (de)activeren.

Hoe gebruik je cruise control?

Cruise control herkent u aan het woordje ‘cruise’, ‘cruise control’ of een snelheidsmeter met een pijltje. Wanneer u cruise control instelt en op ‘set’ klikt, houdt uw auto automatisch de gewenste snelheid aan. Zodra u remt, schakelt het cruise control systeem weer uit.

Wat kost een cruise control?

Bij hoogwaardigere wagens kan de multifunctionele bedieningshendel met cruise control tot 180 euro kosten. De vakgarage rekent voor deze eenvoudige oplossingen ca. 100 euro voor de installatie. Een uitgebreid inbouwen met nieuwe bekabeling en extra modules kost 600 euro aan arbeidsloon.

Heb ik cruise control?

Cruise control werkt niet vanzelf, deze zet je via een snelheidsregelaar aan. Deze bevind zich op de hendel aan de linkerkant van het stuur. Heb je jouw snelheid bereikt, zet dan de cruise control aan. Haal vervolgens jouw voet van het gaspedaal en laat de auto voor jou gas geven.

Hoe werkt een snelheidsbegrenzer?

Bij een snelheidsbegrenzer wordt de brandstoftoevoer naar de motor afgeknepen als de begrensde snelheid bereikt wordt. Een snelheidsbegrenzer mag niet uit te schakelen zijn. Onder bepaalde omstandigheden is het mogelijk om sneller dan de begrensde snelheid te rijden, bijvoorbeeld op een lange afdaling.

Related Posts