Hoe zit een fietsstuur vast?

Hoe zit een fietsstuur vast?

Een stuurpen van een stadsfiets word op zijn plaats gehouden door middel van een expander. Er zit een lange (inbus) bout boven in je stuur. Deze trekt de expander aan en klemt zo je stuur of stuurpen vast. Deze expander zorgt ervoor dat je stuurpen goed vastgeklemd zit in de voorvork.

Wat is een verstelbare stuurpen?

Een stuurpen is leverbaar in twee soorten verstelbaar of niet verstelbaar. Het voordeel van een verstelbare stuurpen is dat u uw stuur helemaal naar eigen wens kunt instellen. De buis van de stuurpen die in het fietsframe gaat bestaat in drie verschillende diameter namelijk 21,1 mm , 22,2 mm en 25,4 mm.

Welk fietsstuur kiezen?

Wil je toch liever iets voorovergebogen zitten, dan kun je kiezen voor een stuur wat iets minder buiging heeft. Fiets je vaak langere tochten, dan zal bijna standaard het fietsstuur wat rechter zijn, veel gebruikt op mountainbikes, waardoor je gedwongen wordt om wat meer voorovergebogen te zitten.

Lees ook:   Wat kun je het beste doen als er tijdens het rijden een rood lampje gaat branden?

Waarom kortere stuurpen?

je stuurpen is, hoe verder weg je stuur zit. Dit werkt natuurlijk ook de andere kant op: een kortere stuurpen maakt dat je wat meer rechtop en minder diep zit, een houding die doorgaans als comfortabeler wordt ervaren. Dus, een nieuwe stuurpen is handig als je aerodynamischer of comfortabeler op de fiets wilt zitten.

Hoe strak balhoofd?

Til de fiets op aan het frame en houdt de fiets beurtelings schuin naar de ene en naar de andere kant zodat de voorvork met het voorwiel naar links en naar rechts draait. Dat moet soepel gaan, zonder dat je onregelmatigheden voelt of ziet. Zo niet: dan is het balhoofd te strak afgesteld.

Hoe meet je balhoofd?

De eerste afmetingen welke je nodig hebt zijn de binnendiameters van het balhoofdbuis. Je hebt deze nodig van zowel de bovenkant van de balhoofdbuis als van de onderkant. Meet dit apart op, deze diameters kunnen namelijk van elkaar afwijken.

Related Posts