Hoe zuinig is rijden op gas?

Hoe zuinig is rijden op gas?

LPG heeft een lagere calorische waarde dan benzine en diesel. Dit betekent dat op 1 liter iets minder kilometers kunt rijden dan bij benzine en diesel. Het verbruik van LPG ligt pakweg 15 tot 20% hoger dan bij benzine.

Hoeveel kost een volle tank gas?

Het rekenvoorbeeld hieronder is gebaseerd op een benzineauto op Euro95 met een literprijs van 1,68 Euro. Een volle tank (45 liter) kost je 75,60 Euro.

Is LPG goedkoper dan benzine?

Welke brandstof is het voordeligst? Als we puur kijken naar de prijs van de brandstof per liter is LPG veruit het goedkoopste. Per liter kost LPG zo’n 0,67 eurocent. Diesel kost zo’n 1,37 per liter en voor Benzine betaal je 1,65 euro per liter.

Is een auto op gas goedkoper?

Wil je een auto kopen waar al een LPG-installatie zit, dan kan het al bij 4500 km per jaar voordeliger zijn. LPG is ongeveer een euro per liter goedkoper en is milieuvriendelijker dan benzine en diesel. Daarnaast kun je snel tanken.

Is rijden op gas goedkoper?

Wil je een LPG-installatie laten inbouwen in jouw huidige benzineauto dan is het meestal voordeliger als je 12.000 km per jaar of meer rijdt. LPG is ongeveer een euro per liter goedkoper en is milieuvriendelijker dan benzine en diesel. Daarnaast kun je snel tanken.

Waarom niet op gas rijden?

Lpg is meer belastend voor de motor dan diesel en benzine. Dat komt omdat lpg in gasvorm de motor wordt ingebracht. Diesel en benzine worden in vloeibare vorm in de motor gebracht waardoor deze brandstoffen de motor smeren en koelen. De brandstof lpg doet dit niet waardoor de motor die op lpg rijd heter zal worden.

Wat kost een volle tank scooter?

De kosten per liter zijn nu 1,69 euro. Een tank kost je dan gemiddeld ongeveer 11 euro. Elke kilometer kost je uiteindelijk ‘slechts’ 4 cent.

Is diesel rijden goedkoper dan benzine?

Als je vele kilometers per jaar rijdt, is het verstandig om een diesel te rijden. De brandstofprijs van diesel ligt lager dan die van benzine. Dus hoe meer kilometers, hoe goedkoper je rijdt. Echter is de wegenbelasting van een diesel aanzienlijk hoger dan die van een benzineauto.

Related Posts