Hoeveel gevangenen in Guantanamo Bay?

Hoeveel gevangenen in Guantánamo Bay?

Gevangenenkamp Guantanamo Bay

Guantanamo Bay
Verantwoordelijk land Verenigde Staten
Coördinaten 19° 54′ NB, 75° 6′ WL
Gevangenen in totaal ca. 800 in 2017 nog 41
Dodental 8

Wie zitten er nog in Guantanamo Bay?

Gevangenenkamp Guantánamo Bay houdt sinds 11 januari 2001 verdachte Al Qaida- en Taliban-gevangenen vast. In totaal hebben er bijna 800 gevangenen van over de hele wereld gezeten. Er zitten nu nog steeds 40 mannen in de cel, van wie sommigen al sinds het ontstaan van de gevangenis.

Wat waren Cuba en Dominicaanse Republiek van Spanje?

Hispaniola is na Cuba het grootste eiland van de Antillen. Op Hispaniola zijn twee staten gevestigd. Op het westelijke deel bevindt zich de staat Haïti; in het midden en op het oostelijke deel ligt de Dominicaanse Republiek die twee derde van het eiland beslaat.

Hoe is Cuba communistisch geworden?

Het land is sinds de revolutie van 1959 officieel een marxist-leninistische staat en wordt sinds april 2018 bestuurd door Miguel Diaz-Canel, secretaris-generaal van de Communistische Partij van Cuba.

Wie won de Cubacrisis gewonnen?

Cubacrisis

(De) Cubacrisis
Landen Cuba, Sovjet-Unie, Verenigde Staten
Gevolg Teruggetrokken
Betrokkenen
Verenigde Staten John F. Kennedy (Amerikaanse president) Robert F. Kennedy (Minister van Justitie) Robert McNamara (Minister van Defensie)

Gevangenenkamp Guantanamo Bay

Guantanamo Bay
Locatie Guantanamo Bay, Cuba
Verantwoordelijk land Verenigde Staten
Coördinaten 19° 54′ NB, 75° 6′ WL
Gevangenen in totaal ca. 800 in 2017 nog 41

Hoeveel mensen in Guantanamo?

In totaal zijn er bijna 800 mensen in Guantanamo opgesloten. De hoogste bezetting was er in 2003, daarna is het aantal gestaag afgenomen. Veel gedetineerden werden nooit aangeklaagd, maar zaten wel jaren vast. Anderen verschenen voor militaire rechtbanken waar hun recht op verdediging wel heel beperkt was.

Related Posts