Hoeveel mensen werken in een hotel?

Hoeveel mensen werken in een hotel?

Hoewel de meeste Nederlanders snel een aantal bekende hotels kunnen noemen met veel sterren, zijn toch ook hier de meeste bedrijven naar aantal bedden en aantal werknemers relatief klein. Dat neemt niet weg dat er in de hotellerie ruim 30.000 werknemers werken, bijna 20% van alle horeca-werknemers.

Is hotel een bedrijf?

Een hotel is een dienstverlenend bedrijf waar iemand tegen betaling kan overnachten of onderdak vinden (Oudfrans hostel (later hôtel), woonhuis en herberg, verbasterd uit het Latijn hospitalis, gastvrij van hospes, gastheer).

Hoeveel afdelingen heeft een hotel?

Vaak worden de verschillende afdelingen onderverdeeld in de divisies Rooms Division, Food & Beverage, Maintenance, Sales & Marketing en Accounting & General.

Wat voor afdelingen heeft een hotel?

Wil je graag werken in een hotel? Er zijn verschillende soorten hotels en binnen die hotels zijn er natuurlijk ook weer verschillende banen. Vaak worden de verschillende afdelingen onderverdeeld in de divisies Rooms Division, Food & Beverage, Maintenance, Sales & Marketing en Accounting & General.

Wat zijn de operationele afdelingen?

Het zijn vooral uitvoerende activiteiten. Het management wijst taken middelen, geld en grondstoffen toe. Operationele activiteiten hebben vooral te maken met de dagelijkse gang van zaken in de bedrijfsvoering.

Wat is een runner in de horeca?

Runner. Bij een runner kun je denken aan een hardloper of koerier. In de horeca wordt de functienaam runner soms gebruikt voor een medewerker die in de bediening staat Bij deze functie kunnen de taken uiteenlopen van mise-en-place werkzaamheden tot het uitserveren van gerechten en drankjes.

Aandelen

gemiddeld aantal werknemers aandeel op het totaal aantal werknemers
¦ 1 tot 2 miljoen 17 16
¦ 2 tot 5 miljoen 32 19
¦ 5 miljoen of meer 85 42
totaal 17 31.500

Related Posts