Hoeveel mensen wonen er in Frankrijk in 2021?

Hoeveel mensen wonen er in Frankrijk in 2021?

In januari 2021 telde Frankrijk ruim 67 miljoen inwoners, waarvan het merendeel in de regio Ile de France woont (12,2 miljoen). Naar verwachting is de Franse bevolking in 2021 ongeveer gelijk gebleven. De Franse economie is in tegenstelling tot voorgaande jaren gedaald.

Wat behoort tot Frankrijk?

Huidige overzeese gebieden

Gebied Hoofdstad Munteenheid
Franse Zuidelijke Gebieden Port-aux-Français Euro
Guadeloupe Basse-Terre Euro
Martinique Fort-de-France Euro
Mayotte Mamoudzou Euro

Hoe vaak past Frankrijk in Nederland?

Het land telt ruim 67 miljoen inwoners, waarmee het één van de grote landen van Europa is. Frankrijk heeft inclusief overzeese gebiedsdelen een oppervlakte van ruim 16 keer Nederland. Europees Frankrijk wordt ook wel “France métropolitaine” genoemd en heeft een oppervlakte van 552.000 km².

Heeft Frankrijk een eiland?

Lees ook:   Hoe zet je modem en de router uit?

Rondom Frankrijk kun je overal mooie eilanden vinden. Je hebt tropische eilanden met palmbomen, stranden en helderblauw water bij de Côte d’Azur en ruige eilanden met indrukwekkende kliffen en rotsen bij Bretagne. Op elk eiland heb je ook genoeg te doen want je kunt er vaak wandelen, fietsen, kanoën of snorkelen.

Hoe ziet Frankrijk eruit?

Frankrijk, vanwege de zeshoekige vorm ook l’Hexagone genoemd, is naar oppervlakte het grootste land binnen de Europese Unie en qua inwoners het op een na grootste land, na Duitsland. De hoofdstad is Parijs, dat ook de grootste stad van het land is.

Hoeveel Afrikanen wonen in Frankrijk?

Verspreiding

Land Bevolking
Frankrijk ca. 4.500.000
Verenigd Koninkrijk 3.624.700 (2010 volkstelling)
Duitsland 817.500
Italië 1.000.000

Omvang bevolking Op 1 januari 2021 telde Frankrijk ruim 67 miljoen inwoners. Dit is ongeveer gelijk aan het jaar ervoor. Veruit de meeste inwoners wonen in de Franse regio Île de France (ruim 12,2 miljoen), gevolgd door Auvergne-Rhône-Alpes (8 miljoen).

Lees ook:   Is GTA 4 Online dead?

Hoeveel Nederlanders wonen er in Frankrijk?

In Frankrijk wonen volgens de gegevens van de census die iedere 5 jaar in Frankrijk wordt gehouden (laatstelijk in 2010/2011) 37.352 Nederlanders in Frankrijk. Dat zijn dus mensen die in Frankrijk hun résidence principale hebben.

Related Posts