Hoeveel ml water per 100 gram couscous?

Hoeveel ml water per 100 gram couscous?

Bereidingswijze couscous: Voor 100 gram couscous gebruik je dus 100ml water. Breng het water aan de kook en voeg 1 theelepel zout en 1 eetlepel olie toe aan het water. Haal de pan van het vuur en doe de couscous in het water. Je laat de couscous dus niet op het vuur koken!

Hoeveel couscous voor twee personen?

Reken ongeveer 75 gram couscous per persoon. Couscous kan gaar gestoomd worden, bijvoorbeeld in een traditionele couscouspan of tajine, of je kunt het wellen (in water leggen) in water dat net van de kook is. Daarna kun je het eventueel nog roerbakken.

Hoeveel ml water bij 200 gram couscous?

Couscous klaarmaken in een paar minuten Vul je waterkoker met water en breng dit aan de kook. De verhouding van water en couscous is ongeveer 1 op 1. Wat betekent dat je 125 ml water nodig hebt voor 125 gram couscous.

Hoeveel water toevoegen aan couscous?

Dat betekent dat je de couscous toevoegt aan kokend water en even afgedekt laat staan. Voor onze couscous heb je 100ml water per 75 gram ongekookte couscous nodig.

Hoeveel water voor 50 gram couscous?

Basisrecept couscous koken: Voor 2 personen: 125 gram couscous – 1,5 dl water of bouillon Voor 4 personen: 250 gram couscous – 3 dl. water of bouillon Voor 6 personen: 350 gram couscous – 5 dl. water of bouillon Doe de couscous in een grote kom. Schenk het kokende water of de bouillon erover en roer het geheel door.

Hoe koken couscous?

Zo bereid je het:

  1. Doe 100 ml water per persoon in een pan met deksel en breng aan de kook.
  2. Haal de pan van het vuur als het water kookt en voeg 75 gram couscous per persoon toe.
  3. Roer even door en doe de deksel op de pan.
  4. Laat de couscous nu 5 minuten staan met de deksel op de pan.

Wat is couscous wellen?

Om te wellen hoef je alleen maar even water te koken, die over de couscous te gieten en het geheel 5 minuten met de deksel op de pan te laten staan. Even losroeren met een vork, op smaak brengen met wat olijfolie, zout, peper en eventueel wat kruiden en klaar is Kees.

Hoeveel bouillon bij 200 gram couscous?

Hoeveel water met couscous?

Ongekookte couscous in grammen staat nagenoeg gelijk aan milliliters water. 75 gram couscous komt dus ongeveer overeen met 75 ml water.

Related Posts