Hoeveel tijd nodig Versailles?

Hoeveel tijd nodig Versailles?

Hoeveel tijd heb je nodig voor je bezoek aan Versailles? Reken minstens op één volledige dag. Het kasteel van Versailles is groot op zich, maar ook de tuinen en de aangrenzende domeinen zijn gigantisch. Je kan alles in één dag zien, maar dan zal je wel niet veel tijd hebben om even uit te rusten.

Wie woonden er in Versailles?

Het kasteel van Versailles is één van de indrukwekkendste gebouwen in Frankrijk. Zeker als je de tuin, of beter park, meeneemt. Het paleis is de grootste materiële nalatenschap van Lodewijk XIV. Tijdens zijn regeerperiode van 72 jaar verbouwde hij een klein jachtkasteel tot een paleis waar 5.000 mensen woonden.

Is Versailles leuk?

Versailles ligt op maar 5,5 uur van Nederland, dus het is een geweldig tripje voor de herfst of lente. Goed te combineren met een paar dagen in Parijs zelf: vanuit Versailles ben je in 45 minuten in het centrum met de RER-trein. Domaine de Trianon) en €7,50 voor kinderen vanaf 5 jaar (andere dagen gratis toegang).

Lees ook:   Wat betekent Plymouth?

Hoe Versailles bezoeken?

Vanuit je dichtste metrostation neem je de metro naar een halte waar een RER trein ook stopt. Enkele van de meest bekende stopplaatsen is St Michel Notre Dame, Musée d’Orsay, Invalides en Champs de Mars-Tour Eiffel. Vanuit het treinstation van Versailles is het paleis nog zo’n 10 minuten wandelen.

Wat kost entree Versailles?

De bouwfactuur bedroeg ongeveer 116.500.000 Livres; zo’n slordige 2 miljard euro. Het restauratieproject “Projet du Grand Versailles” zal 135 miljoen euro kosten.

Wat zijn kenmerken van het paleis van Versailles?

Tot het domein behoren onder andere:

  • Het kasteel zelf.
  • De Franse tuin.
  • “Les grandes écuries”; de grote stallen.
  • “Les petites écuries”; de kleine stallen.
  • Het Groot Trianon; een reusachtig tuinhuis.
  • Het Klein Trianon; een lustslot in de tuinen.
  • “Le Hameau de la Reine”; het dorpje van de koningin.

Ik adviseer u daarom eerst de paleistuinen te bezoeken en pas later op de dag het paleis. Voor een bezoek aan het paleis heeft u zeker 3 uur nodig, het is daarom raadzaam niet later dan 15:00u het paleis in te gaan. Flinke wachtrijen voor de kassa’s van Versailles zijn helaas gebruikelijk.

Related Posts