Hoeveel verdient een bloemist per maand?

Hoeveel verdient een bloemist per maand?

Uitgaande van een fulltime dienstverband met een leeftijd van 18 jaar zou een bloemist minimaal € 850 per maand moeten krijgen o.b.v. het minimumloon. Dit kan oplopen tot ongeveer € 2200 bruto per maand afhankelijk van de leeftijd, de duur van het dienstverband en de totale verantwoordelijkheden die de Bloemist heeft.

Wat is een Bloembindster?

Een bloembinder is de persoon de bloemen aan elkaar bindt om er prachtige boeketten van te maken. Wij zijn dus voor een deel bloembinder. Een woord wat vaker wordt gebruikt dan bloembinder is de term bloemist. De boeketten die wij maken zijn met liefde en vakmanschap tot stand gekomen en zijn altijd een passend geheel.

Hoe lang duurt een opleiding tot bloemist?

De opleiding Florist is op MBO niveau en valt onder de zogenaamde groene detailhandel. Het is een tweejarige opleiding op niveau 2, eventueel met de mogelijkheid tot het volgen van een aansluitende opleiding op niveau 3.

Wat verdien je in een bloemenwinkel?

Het gemiddelde salaris voor een bloembinder (m/v) in Nederland is € 1.648 per maand.

Is een bloemenwinkel rendabel?

De Koninklijke unie van de floristen van België (KUFB) en het Algemeen Verbond van de Belgische Siertelers en Groenvoorzieners (AVBS) zijn van oordeel dat de omzet van een bloemen- en plantenzaak zonder werknemers minimaal 74.368,06 tot 99.157,41 euro moet bedragen om rendabel te zijn.

Wat is de omzet van een bloemenwinkel?

Omzet absoluut x € 1 mln. excl. BTW

2016 2017
Netto-omzet 810 834
Waarvan: Niet-consumenten omzet 45 47
Waarvan: Detailhandelsomzet (excl. puur online) 765 787
– Fysieke winkelomzet 730 749

Hoeveel winst op bloemen?

Als eerste valt op dat in de sector bloemen-, dierenwinkels, tuincentra een gemiddeld bedrijfsresultaat behaald wordt van 8,38 % Dit betekent dat van er van elke EURO omzet gemiddeld 8,38 cent winst wordt gemaakt. De kosten zijn gemiddeld 91,62% van de omzet.

Welke opleiding heb je nodig voor bloemist?

Leer wat je moet leren over het starten als bloemist….Leer bloemschikken bij NHA

 • Gereedschappen en hulpmiddelen.
 • Technieken.
 • Stijlen van bloemstukken.
 • Een draad opzetten van materialen.
 • Soorten bloemen.
 • Ondergronden.
 • Verzorgen van snijbloemen.
 • Bijmaterialen.

Wat is een Bloemstylist?

Op een professionele manier ontwerpen en arrangeren van trendy bloemwerk volgens de actuele trends. Je leert trends ontleden en naar aanleiding hiervan je eigen ontwerp voor bloempresentaties te maken. In deze module zal veel aandacht zijn voor presentatietechnieken en combinaties maken met niet-plantaardig materiaal.

Hoeveel winst zit er op bloemen?

Wat heb je nodig om een bloemenwinkel te beginnen?

Met de cursus Start je eigen bloemenzaak leer je alles wat je moet weten om een succesvol bedrijf op te starten….Zo voorzie jij straks je klanten van de mooiste bloemstukken in je eigen bloemenzaak!

 • Naam en locatie.
 • Inrichting.
 • Assortiment.
 • Inkoop en voorraadbeheer.
 • Prijsbepaling.
 • Marketing.
 • Webwinkels.

Hoeveel marge zit er op bloemen?

Gemiddeld kun je voor een ‘inloopzaak’ 50 à 55% marge, voor een ‘gemengde zaak’ 52 à 56% marge en voor een speciaalzaak 55 à 60% marge rekenen.

Hoeveel marge op bloemen?

Om een goede marge te berekenen moet je weten in welk segment je zit. Gemiddeld kun je voor een ‘inloopzaak’ 50 à 55% marge, voor een ‘gemengde zaak’ 52 à 56% marge en voor een speciaalzaak 55 à 60% marge rekenen.

Wat moet je doen als je bloemist?

Als Bloemist ben je vaak werkzaam in een bloemenzaak en dus in de retail. Je stelt speciale bloemstukken en boeketten samen voor verschillende gelegenheden en verkoopt die kant en klaar aan de klant of schikt ter plaatse bloemstukken met door de klant gekozen bloemen.

Wat verdien je als bloembinder?

Het gemiddelde salaris voor een bloembinder (m/v) in Nederland is € 1.654 per maand.

Hoe begin je een eigen bloemenwinkel?

Stap voor stap maak je de keuzes die ervoor zorgen dat jouw bloemenzaak straks succesvol van start kan gaan.

 • Haal voldoening uit je werk. Als eigenaar van een bloemenzaak verkoop je een product dat bij vrijwel elke gelegenheid past.
 • Laat je creativiteit de vrije loop!
 • Specialiseer je..
 • Start je eigen onderneming!

Hoe word ik Bloembindster?

Je leert de basistechnieken van de bloemsierkunst. Als je de opleiding hebt afgerond, ben je gediplomeerd bloemist. Je beheerst dan alle vaardigheden – van creatief tot bedrijfsmatig – om aan de slag te gaan als bloembinder in een bloemisterij of als zelfstandig bloemist / bloemstylist.

Hoe begin ik een plantenwinkel?

Wil je een online bloemenwinkel beginnen? Dan dien je officieel een bedrijf te starten. Kies hiervoor een rechtsvorm die bij je past, zoals een eenmanszaak of vennootschap onder Firma (vof) en schrijf je in bij de KvK. Heb je al een fysieke bloemenzaak, ook dan is het slim om uit te breiden naar online.

Related Posts