Hoeveel water heeft een lelie nodig?

Hoeveel water heeft een lelie nodig?

Lelies worden meestal droog aangeleverd, geef ze niet meteen water maar doe dit na 1 tot maximaal 2 dagen. 5cm is dan voldoende. Niet in de volle zon, bij de verwarming of heater plaatsen. Controleer het waterpeil dagelijks en ververs met schoon water, gooi geen water over uit andere emmers.

Hoe verzorg je een lelie plant?

Normaal water geven, ongeveer 2x per week. De potgrond mag licht vochtig blijven. Zet de plant op een lichte en zonnige plek, maar niet in het felle zonlicht. De ideale temperatuur ligt tussen 15 tot 20°C.

Waar groeien lelies?

Lelies komen in veel gebieden voor. In het wild in Korea, Japan en delen van Siberië, India, in de meeste Amerikaanse staten, behalve het zuidwesten en binnen Europa in de Kaukasus, de Balkanlanden, Griekenland, Polen, de Alpen en de Pyreneeën.

Hoeveel lelies uit een bol?

Het mooiste effect hebben groepen van minstens 3 tot 5 lelies, waarvan de bollen op 25-30 cm afstand geplant worden. Voor de plantdiepte geldt als vuistregel: driemaal zo diep als de bol hoog is.

Hoe diep plant je lelies?

Plant uw leliebollen goed op diepte, minimaal 10 cm grond bovenop de bol. Bij erg dikke lelie bollen mag dit ook gerust 15 cm zijn. Diep planten is belangrijk omdat de lelie ook stengelwortels maakt.

Lelies verzorgen Over het algemeen valt er in het voorjaar wel voldoende regen maar blijf hier toch goed op letten. De bovenlaag van de grond kan snel uitdrogen en dit is juist het stukje waar de stengelwortels die voor de snelle aanvoer van water zorgen zich bevinden.

Hoe waterlelies splitsen?

Je kunt de waterlelie dan splitsen. Hiervoor moet je de plantmand eerst uit de vijver nemen. Kies een aantal plantdelen die jong blad vormen en snijd deze vervolgens met ruime marge los van de rest van de plant. Zorg er hierbij voor, dat er voldoende wortels aan het plantdeel zitten.

Hoelang kunnen lelies zonder water?

Related Posts