Is de opleiding fysiotherapie moeilijk?

Is de opleiding fysiotherapie moeilijk?

Je kunt starten met een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4). Let op: fysiotherapie is normaliter een van de zwaarste voltijd hbo-studies. Doe je deze studie in deeltijd, dan moet je dus meer doen in minder tijd. Behoorlijk zwaar dus.

Hoe lang duurt een fysiotherapeut opleiding?

Fysiotherapie is een HBO-opleiding. De duur van de opleiding is vier jaar. Je kunt de opleiding in voltijd en in deeltijd volgen. Bij sommige hogescholen is het mogelijk de opleiding verkort (met vrijstelling voor een aantal vakken) te volgen.

Welke opleiding voor fysiotherapeut mbo?

Je kan in principe met iedere MBO opleiding niveau 4 toegelaten worden tot de opleiding fysiotherapie. Dus als je jouw diploma hebt voor de MBO opleiding niveau 4 zou je gewoon toegelaten kunnen worden tot de opleiding fysiotherapie.

Hoe lang duurt HBO Fysiotherapie?

In vier jaar word je opgeleid tot specialist op het gebied van menselijk bewegen. Om alle kennis en vaardigheden te leren, combineren we theorie met praktijk. Meteen in het eerste jaar leer je hoe je je denken en handelen kunt ondersteunen vanuit het wetenschappelijke onderzoek (Evidence Based Practice).

Welke opleiding heb je nodig voor fysiotherapeut HBO?

Je kunt aan de hbo-opleiding Fysiotherapie beginnen wanneer je beschikt over minimaal een mbo-diploma op niveau 4. Heb je een havo- of vwo-diploma, dan geeft elk profiel toegang. Hogescholen kunnen afwijkende of aanvullende eisen stellen; laat je dus goed informeren door de hogeschool van jouw keuze.

Welke vakken heb je bij Fysiotherapie?

Hoe en waarom bewegen gezonde mensen? Je leert over anatomie, pathologie, fysiologie en psychologie en je doet praktische vaardigheden op zoals het testen van de spierkracht- en lengte.

Wat is de opleiding Fysiotherapie?

Je krijgt theorie over het menselijk lichaam, bewegend functioneren en leert over de verschillende ziektes en aandoeningen waar jouw toekomstige cliënten mee te maken kunnen hebben. Tijdens de opleiding krijg je ook kennis van andere paramedische disciplines (interprofessionele samenwerking).

Related Posts