Is Douglas geschikt voor vlonder?

Is Douglas geschikt voor vlonder?

Composiet, Accoya en Bankirai zijn aan te raden en altijd van hoge kwaliteit in duurzaamheid. Alternatieven voor minder duurzame soorten zijn Grenen of Douglas vlonderplanken. Het is wel in alle gevallen slim om een houten vlonder direct na aanleg met speciale middelen te behandelen.

Wat weegt Douglas hout?

(410-)470-510-520(-800) kg/m3 bij 12% vochtgehalte, vers 640 kg/m3 (Europees douglas). Middelmatig. Het hout droogt snel zonder veel neiging tot scheuren en vervorming.

Hoe sterk is Douglas hout?

Douglas hout is heel sterk, recht en stabiel. Een ander voordeel van douglas hout is dat het heel eenvoudig machinaal te verwerken is. Boren en zagen gaat een stuk gemakkelijker dan bij eikenhout. Daarnaast heeft douglas hout een warme kleur en met de jaren vergrijst het egaal en fraai.

Is Douglas hout geschikt voor terras?

Zachte naaldhoutsoorten zoals vuren, grenen, douglas, Oregon Pine en lorken zijn ook geschikt voor terrassen, mits ze eerst degelijk verduurzaamd worden of een hittebehandeling ondergaan.

Wat is beter douglas of geimpregneerd hout?

Beide houtsoorten zijn redelijk tot goed te impregneren (grenen beter dan Douglas) waardoor het hout langer beschermd blijft. Omdat Grenen houtdelen vaak meer spinthout bevat dan Douglas hout, zijn deze onbehandeld juist iets minder duurzaam en moet deze altijd worden geïmpregneerd worden voor buitentoepassingen.

Is douglas hout geschikt voor binnen?

Omdat douglas hout op grote schaal te koop is wordt er veel toepassingen voor deze houtsoort. Onder meubelmakers is deze houtsoort niet een veel voorkomende. In de bouw wordt douglas gebruikt voor zowel binnen als buiten betimmering denk bijvoorbeeld aan kozijnen, deuren en dorpels.

Wat weegt een Douglas balk?

Technische Specificaties

Categorie: Douglas hout
Indicatie PEFC keurmerk: Ja
Kleurfamilie: Hout
Lijn: Silva Garden
Netto gewicht: 20 KG

Is douglas geschikt voor kozijnen?

Maar ook voor het maken van opbergrekken, kasten en bedden leent deze houtsoort zich prima. Daarnaast wordt deze houtsoort ook regelmatig gekozen om er stelen en handgrepen van te maken. In de bouw wordt douglas gebruikt voor zowel binnen als buiten betimmering denk bijvoorbeeld aan kozijnen, deuren en dorpels.

Hoe duurzaam is Douglas hout?

Het hout kan dan wel tot 20 jaar goed blijven. Douglas heeft van nature een hoge duurzaamheid en valt in duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat het een matig-goede duurzame houtsoort is die 10 tot 15 jaar mee kan gaan. Ter vergelijking, Vuren of Grenen vallen in duurzaamheidsklasse 5.

Related Posts