Is een app rechtsgeldig?

Is een app rechtsgeldig?

Dat wil zeggen dat het sluiten van een overeenkomst geheel of gedeeltelijk via een app op uw telefoon mag plaatsvinden. Koopovereenkomsten, overeenkomsten van opdracht, huurovereenkomsten, schenkingsovereenkomsten en arbeidsovereenkomsten: ze kunnen allemaal rechtsgeldig via WhatsApp worden gesloten.

Is een mailtje rechtsgeldig?

E-mails worden tegenwoordig in gerechtelijke procedures bijna steeds als rechtsgeldig (begin van) bewijs aanvaard. In dat geval is het aan de afzender om te bewijzen, of minstens heel aannemelijk te maken, dat de bestemmeling van de e-mail deze ook daadwerkelijk heeft ontvangen in zijn mailbox.

Whatsapp is geen rechtsgeldige overeenkomst De rechter beoordeelt een getekende koopovereenkomst als onderhandse overeenkomst en dus is deze overeenkomst niet rechtsgeldig, daar deze niet betekend is. Een Whatsapp bericht is op grond van artikel 156 lid 1 geen rechtsgeldige overeenkomst.

Het antwoord is dan ‘ja’: dat kan. E-mail is rechtsgeldig om een overeenkomst mee te sluiten, omdat de wet zegt dat het sluiten van overeenkomsten vormvrij kan gebeuren. Dat wil zeggen: het is niet aan een bepaalde vorm gebonden en kan op elke manier gebeuren, dus ook per e-mail.

Is opzegging via Whatsapp rechtsgeldig?

Is een opzegging van de arbeidsovereenkomst per Whatsapp geldig? Uit verschillende uitspraken van rechters blijkt dat een Whatsapp-bericht ook als een rechtsgeldige opzegging kan gelden. Het voldoet aan de zogeheten schriftelijkheidsvereiste.

Is een e mail een schriftelijke overeenkomst?

Mondeling, schriftelijk, per e-mail of WhatsApp, het is allemaal prima. In de wet staat dat sommige overeenkomsten alleen schriftelijk geldig kunnen worden aangegaan. Dit is bijvoorbeeld het geval als een particulier een huis koopt. Een gewone e-mail voldoet meestal niet aan deze strenge eisen.

Zou een overeenkomst of een afspraak via een simpel appje dan ook rechtsgeldig zijn? Het antwoord op deze vraag is ‘ja’! Indien je een aanbod van een ander via WhatsApp accepteert of een afspraak maakt via WhatsApp, dan zit je daar in principe aan vast.

Is Messenger rechtsgeldig?

Net zoals een mondelinge afspraak rechtsgeldig is, is die via social messaging dat ook. Er bestaat immers geen verplichting om de afspraak op een andere manier te maken. Dus ook als die afspraak gemaakt wordt via social messaging, is het rechtsgeldig.

Related Posts