Is het lelietjes-van-dalen of lelietjes der dalen?

Is het lelietjes-van-dalen of lelietjes der dalen?

Lelietje-van-dalen en lelietje-der-dalen zijn allebei juist.

Waar komt de naam lelietje-van-dalen vandaan?

De officiele naam van het lelietje-van-dalen is Convallaria majalis. Deze naam is een verwijzing naar haar natuurlijke habitat en bloeitijd. Convallis betekent namelijk ‘in diepe dalen’ en majalis is ‘in mei’. Lelietje-van-dalen wordt ongeveer 25 cm hoog.

Wat lijkt op lelietje-van-dalen?

Lelietje-van-dalen, dalkruid en salomonszegel en eenbes hebben een beetje dezelfde levenswijze: een wortelstok zorgt op den duur voor een groep planten vlak bij elkaar en de plant bloeit en maakt bessen zodat ook de normale voortplanting geregeld is.

Is een lelietje-van-dalen giftig?

Het lelietje-van-dalen komt voor in bossen en in weiden. In principe is het niet giftig, tenzij er grote hoeveelheden van worden gegeten, maar dit komt slecht sporadisch voor. Inname veroorzaakt koliek, diarree, versnelde hartslag en verwijde pupillen.

Lees ook:   Wat betekent aanbesteed?

Waar groeit lelietje van dalen?

Het lelietje-van-dalen komt van oorsprong voor in gematigde streken van Europa, de Kaukasus, delen van West-Siberië en Azië. Ondertussen is het ook ingeburgerd in delen van Noord-Amerika. Het is een vaste plant, winterhard, maar niet wintergroen. Het plantje wordt 15 tot 30 cm hoog.

Waar koop ik lelietjes-van-dalen?

Lelietje van Dalen kopen doe je bij Bloembollenkopen.nl. Gegarandeerde kwaliteit tegen een voordelig prijs. Lelietje van Dalen bestellen doet u eenvoudig online!

Welke grond voor lelietjes-van-dalen?

Verzorging van het lelietje-van-dalen Het plantje voelt zich thuis in de volle zon tot volle schaduw, maar gedijt het beste in halfschaduw. Het heeft een iets droge, tamelijk zure leem- of zandbodem nodig. Ze houdt van humusrijke grond. In tuinen wordt ze vaak in borders gebruikt.

Welk parfum ruikt naar lelietjes-van-dalen?

Bloemig groene frisheid Yves Rocher is erin geslaagd het frisse lentegevoel van Lelietjes-van-dalen opnieuw tot leven te brengen.

Hoe giftig zijn meiklokjes?

Ze hebben heerlijk geurende witte bloempjes en ogen onschuldig, maar zijn dat niet. Alle delen van het meiklokje bevatten irriterende stoffen en stoffen die giftig zijn voor het hart. Na inname van een belangrijke hoeveelheid plantenmateriaal is opname in het ziekenhuis voor behandeling en hartbewaking noodzakelijk.

Lees ook:   Wat te doen als abces knapt?

Hoe giftig is het sap van de reuzenberenklauw?

De reuzenberenklauw zelf is eigenlijk niet schadelijk, wel het sap dat wordt afgescheiden. Dat sap irriteert de huid waardoor er rode en jeukende vlekken ontstaan. Na enkele uren kunnen er zich zelfs blaren ontwikkelen die op brandwonden lijken.

Waar kan ik lelietjes van dalen kopen?

Hoeveel lelietjes van dalen per m2?

Aantal planten per m2 Lelietje van dalen – Convallaria majalis : Voor een mooi resultaat gaan er 5-7 planten op een vierkante meter.

Van nature groeit lelietje-van-dalen vooral in de halfschaduw in loofbos op een eerder droge, tamelijk zure leem- of zandbodem. Doorgaans groeit de plant er in grote aantallen op niet al te rijke, eerder stikstofarme gronden.

https://www.youtube.com/watch?v=zdw7la8LiMU

Related Posts