Inhoudsopgave
Is het verplicht om je treinreis aan te melden?
Nee, je bent niet verplicht om je treinreis aan te melden. Je mag ook reizen zonder aanmelding. Wel verzoeken we je om je reizen aan te melden.
Kan een fiets mee in de trein?
Je fiets kan niet mee in de ICE, Thalys, Eurostar, Nightjet en NS-bussen. Van september t/m juni mag je fiets doordeweeks alleen in de daluren mee: maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 16.00 uur en tussen 18.30 – 6.30 uur. In het weekend en op feestdagen mag je je fiets de hele dag meenemen.
Wat is een klantendossier NS?
Digitaal Klantdossier (DKD) is de term die gebruikt wordt binnen de Nederlandse overheid voor de verzameling gegevens die wordt bewaard door verschillende overheidsinstanties over werk en inkomen van burgers.
Kan ik veilig met de trein reizen?
Als je met de trein reist, bereid je dan goed voor. Het gebruik van een mondkapje in de trein, op stations en perrons en in de winkels op het station is verplicht. Wij doen er alles aan om jouw reis zo vertrouwd en veilig mogelijk te maken.
Hoe lang kun je een OV fiets huren?
Kosten. Voor het gebruik van een OV-fiets betaal je € 3,95 per keer, tot 24 uur. Houd je de OV-fiets langer, dan betaal je een extra huurperiode (tot maximaal 72 uur). Na 72 uur betaal je daarbij per 24 uur een toeslag van € 5.
Kan de fiets mee in de Sprinter?
Het voordeel van uw fiets in de sprinter meenemen, is de hoogte van de sprinter zelf. U mag uw fiets doordeweeks alleen buiten de spits meenemen in de trein, maar op zaterdag en zondag de hele dag. De spits is bij de NS van 6.30-9.00 uur en van 16.30-18.30 uur.
Waaruit bestaat een klantdossier?
De vorderingen; datum en reden vordering, bedragen aanvang en saldo, status vordering; De bijzondere bijstand; soort kosten en datum betaalbaarstelling; De re-integratie en participatie; begin- en eindedatum re-integratie inzet met een omschrijving, loonkostensubsidie, participatieladder.
Wat voor abonnement heb ik bij NS?
Als u in Mijn NS uw kaart gekoppeld hebt, zal bij Mijn producten zichtbaar worden welke NS-abonnementen u hebt. Dit gebeurt niet direct, maar kan enige dagen duren. Ook producten die nog niet zijn ingegaan, worden dan getoond. Abonnementen van andere vervoerders zoals Arriva worden niet getoond.
Ben ik verplicht om mijn treinreis of fietsplek aan te melden? Nee, je bent niet verplicht om je treinreis of fietsplek aan te melden. Je mag ook reizen zonder aanmelding. Wel verzoeken we je om je reizen en je fiets aan te melden.
Kan ik weer met de trein reizen?
Plan je reis, geef elkaar de ruimte op stations en perrons en reis zoveel mogelijk op rustige momenten. De komende weken gaan de treinen weer rijden volgens de normale dienstregeling.
Hoe werkt het om met de trein te gaan?
Je moet altijd inchecken en uitchecken met een OV-chipkaart. Aan het begin van je reis houd je je kaart tegen het scherm van een poortje of kaartlezer. Je kaart wordt gecontroleerd op een geldig reisproduct of voldoende saldo. Daarna gaat het poortje open of geeft de kaartlezer een bevestigingssignaal.
Waarom reizen met de trein?
Reizen met de trein is een van de beste opties als u (meerdere landen in) Europa wil bezoeken. Het is snel, gemakkelijk en kostenbesparend, u heeft de mogelijkheid om uw benen eens te strekken en bovendien krijgt u er onderweg gratis prachtige uitzichten bovenop.
Wat zijn de daluren van de NS?
De daluren, oftewel de tijden buiten de ochtend- en middagspits, zijn op werkdagen van 0.00 – 6.30 uur, van 9.00 – 16.00 uur en van 18.30 – 0.00 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen de hele dag. NS heeft verschillende reisproducten die extra korting bieden tijdens de daluren.
Wat zijn de Coronaregels in de trein?
Besmet met corona tijdens verblijf Dan mag u niet in de trein, touringcar of boot. En u mag ook niet vliegen. Blijf op uw bestemming. Wat u moet doen als u positief test op corona in het buitenland leest u in de checklist over dit onderwerp: Ik ben positief getest op corona in het buitenland.
Kan je met OV reizen in Belgie?
OV-chipkaart naar België? Je kunt niet met een ov-chipkaart naar België reizen, je kunt namelijk nergens uitchecken. Dat betekent dat je dus een geldig kaartje of e-ticket nodig hebt. Je kunt wel met je ov-chipkaart reizen tot het laatste overstapstation in Nederland als je met de ov-chipkaart reist.