Is het verstandig een diesel te kopen?

Is het verstandig een diesel te kopen?

En is het slim om nu nog een diesel te kopen? Want ja, je kan vandaag nog een nieuwe auto met dieselmotor kopen. Meer nog, die motoren zijn zuiniger dan ooit, stoten een stuk minder CO2 uit dan een benzinemotor én kunnen tegenwoordig op NOx-niveau wedijveren met moderne benzinewagens.

Wat is goedkoper diesel of hybride?

Rij je meer dan 1400 kilometer per maand dan kan het voordeliger zijn om diesel te gaan rijden. In de grafiek is te zien dat LPG en hybride rijden de twee goedkoopste varianten zijn na elektrisch rijden. Uiteraard zijn er wel factoren om rekening mee te houden. Onderhoudskosten voor een LPG auto zijn vaak hoger.

Wat is goedkoper diesel of benzine auto?

Een dieselauto rijdt zuiniger en diesel kost minder per liter dan benzine, maar je betaalt meer wegenbelasting. Een benzineauto gebruikt meer brandstof, benzine is iets duurder per liter, maar je betaalt minder wegenbelasting. Wat bij de aanschaf van de auto ook zeker een aandachtspunt moet zijn is de brandstof.

Is het nog interessant om een diesel te kopen?

Waarom geen diesel meer?

Alle diesels zijn vies en milieu-onvriendelijk Daar komt bij dat diesels per definitie zuiniger zijn dan vergelijkbare benzineauto’s en dus veel minder CO2 uitstoten. Bij ‘schadelijk voor het milieu’ moet je overigens onderscheid te maken tussen luchtkwaliteit en klimaatverandering.

Verder koop je met een diesel nog altijd een auto met fijne rijeigenschappen, veel trekkracht en lage gebruikskosten. Zeker bij langere ritten verbruikt de uitvinding van Rudolf Diesel immers minder brandstof dan een vergelijkbare benzinemotor, terwijl de prijs per liter aan de pomp al gauw zo’n 40 eurocent lager ligt.

Wat zijn de nadelen van een diesel?

De nadelen van diesel

  • De dieselmotor stoot meer fijnstof uit, wat slecht is voor de luchtkwaliteit.
  • Door het zwaardere gewicht van de dieselauto is de wegenbelasting vaak hoger.
  • De aanschafprijs van een dieselauto is vaak hoger dan die van een benzineauto.

Wat is het nadeel van diesel?

Een dieselauto is veel vervuilender dan een benzineauto. Benzine- en dieselmotoren hebben als groot nadeel de uitstoot van schadelijke stoffen en de uitstoot van CO2. CO2 is voor een groot deel verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde (broeikaseffect), maar niet direct schadelijk voor de gezondheid.

Related Posts