Is hortensia goed voor bijen?

Is hortensia goed voor bijen?

Hortensia. De ene hortensia is de andere niet en niet alle soorten trekken evenveel bijen en vlinders aan. De pluimhortensia is er eentje die juist enorm veel insecten aantrekt. De tuinplant kenmerkt zich door de pluimvormige bloemen.

Welke insecten komen op hortensia af?

Op de lavendelbloemen gonst het van de hommels en de bijen, terwijl op de hortensia’s er niet eentje zit! Af en toe landt er een klein koolwitje of atalanta op de bloemen, maar die bezoekjes zijn meestal van korte duur. De vliegen blijven langer op de bladeren zitten.

Welke heide voor bijen?

Heesters die bijen aantrekken Struikheide (Calluna vulgaris) bloeit langdurig rood, roze, wit of roodpaars. Schijnels (Clethra alnifolia) is een gemakkelijke groeiende struik met witte bloempluimen en geel herfstblad.

Lees ook:   Wie heeft Omar vermoord?

Welke bloemen hebben veel nectar?

Bloemen die veel nectar bevatten zijn onder andere het bijenkorfje (Prunella grandiflora), tijm (Thymus serpyllum), guldenroede (Solidago), salie (Salvia officinalis) en ereprijs (Veronica longifolia). Honingbijen zijn het bekendst, maar er zijn ook veel soorten wilde bijen.

Wat te doen tegen wolluis op hortensia?

Bestrijding van wolluis

  1. Spuit de luizen en eitjes zelf van de plant af door middel van een krachtige plantenspuit met water.
  2. Een ander huis- tuin- en keukenmiddeltje is het gebruik van spiritus.
  3. Voorkom dat je planten op de tocht staan, dit trekt sneller wolluis aan.

Welke insecten komen op bloemen af?

Kevers, zweefvliegen, vlinders en bijen, waaronder hommels, zijn de meest opvallende. Dat sommige insectengroepen bij de bestuiving van het leeuwendeel van onze bloemen belangrijker zijn dan andere is goed te zien aan de bloembezoekers in het tropisch regenwoud, de vegetatie met de grootste soortenrijkdom.

Welke bloemen hebben veel stuifmeel?

De beste bijenplanten hebben open bloemen met veel nectar en stuifmeel. Bijen zijn bijvoorbeeld verzot op kattenkruid, en hommels op vingerhoedskruid. Ook kruiden zijn een geweldige voedselbron, vooral de bloemen van bieslook, rozemarijn, tijm, salie en pimpernel. Oregano bevat de meeste stuifmeel en nectar.

Related Posts