Is milieusticker verplicht?

Is milieusticker verplicht?

Spontaan met de auto of camper op de bonnefooi een Europese stad bezoeken, zit er tegenwoordig niet meer in. In steeds meer steden gelden milieuzones en is een eco-vignet, milieusticker, verplicht. Het doel is om de vervuiling terug te dringen. Er zijn milieuzones in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië.

Wat is de boete als je geen milieusticker hebt?

Heb je geen milieusticker, heb je een oude rode sticker of rijdt je met een gele sticker in een Umweltzone waar de groene sticker verplicht is? Dan riskeer je een boete van €100. Soms krijg je als toerist met een niet-Duits nummerbord eerst een waarschuwing, maar ook dan zul je alsnog de Umweltzone moeten verlaten.

Heb je een milieusticker nodig in Antwerpen?

In Belgische milieuzones is voor het binnenrijden in een milieuzone (Low Emission Zone LEZ) de registratie van allee buitenlandse voertuigen verplicht. Vanaf 01-02-2017 geldt in Antwerpen een LEZ Low Emission Zone die voor het binnenrijden een registratie voor elk type voertuig voorschrijft.

Heb je voor Hamburg een milieusticker nodig?

Hamburg is een van de weinige grote Duitse steden waar een milieusticker niet verplicht is. Wel beschikt de stad sinds 31 mei 2018 over een dieselverbod. Het gaat hier om slechts twee straten waar het niet toegestaan is met oudere diesels te rijden.

Heb je een vignet nodig voor Trier?

Nee, in de Eifel heb je de sticker in principe (nog) niet nodig. Wanneer je over de duitse snelwegen rijdt naar de Eifel of in de Eifel geldt de plicht niet. Ook zijn er in de Eifel geen steden waar de milieusticker verplicht is.

Is een milieusticker in Frankrijk verplicht?

Sinds 1 juli 2016 is in sommige Franse steden of grotere stedelijke gebieden een certificat qualité de l’air voor gemotoriseerde voertuigen verplicht. Zonder deze milieusticker mag je de milieuzone niet meer in en krijg je een boete. Op deze website lees je alles over de Franse milieusticker.

Wat als je geen milieusticker hebt Frankrijk?

Sinds 1 juli 2016 is in sommige Franse steden of grotere stedelijke gebieden een certificat qualité de l’air voor gemotoriseerde voertuigen verplicht. Zonder deze milieusticker mag je de milieuzone niet meer in en krijg je een boete. De maar liefst zes verschillende kleuren van de Franse milieusticker op een rij.

Hoe lang is een milieuvignet geldig?

Hoe lang is mijn milieusticker geldig? De geldigheid van uw milieusticker is onbeperkt, in combinatie met uw kenteken. Als uw kenteken verandert dient u wel een nieuwe milieusticker aan te vragen. De gegevens vermeld op de milieusticker dienen te allen tijde overeen te komen met de gegevens op uw kentekenbewijs.

Heb je een sticker nodig voor België?

Als u niet van plan bent om in België steden te bezoeken (lees milieuzones in te rijden), dan hoeft u de auto niet te laten registreren. Het kan echter geen kwaad om de auto toch te laten registreren, mocht u ongepland toch de stad in willen of moeten. Meer informatie over milieuzones in Europa vindt u op anwb.nl.

Heb je een milieusticker nodig in Oostenrijk?

Sinds 01-01-2015 geldt in Oostenrijkse milieuzones de plicht van de Pickerl-milieusticker. De milieuzones in Oostenrijk zijn sinds 01-01-2015 voor het gehele Europese vrachtwagenverkeer verplicht.

Related Posts