Is pepermunt giftig voor katten?

Is pepermunt giftig voor katten?

Honden en katten hebben een gevoelige neus en reageren soms sterk op geuren. Dus voor katten bestaat het theoretische risico op toxiciteit omdat ze oliën in het lichaam moeilijk kunnen afbreken. Zo is het bestanddeel menthol (komt in pepermunt voor) 3 tot 4 maal toxischer voor katten dan voor ratten (Opdyke, 1976).

Welke geur hebben katten een hekel aan?

Als katten lavendel ruiken, zullen ze ervan gruwelen. Door op strategische plekken bakjes te vullen met bijvoorbeeld citroenschillen of lavendel kun je een gebied kattenvrij houden. Tegenwoordig worden er ook geuren in de winkel verkocht die katten verjagen. Hier worden vaak uitwerpselen van roofdieren voor gebruikt.

Dus voor katten bestaat het theoretische risico op toxiciteit omdat ze oliën in het lichaam moeilijk kunnen afbreken. Zo is het bestanddeel menthol (komt in pepermunt voor) 3 tot 4 maal toxischer voor katten dan voor ratten (Opdyke, 1976).

Lees ook:   Hoe Outlook bestanden exporteren?

Waar worden katten gek van?

In tegenstelling wat veel mensen denken is valeriaan geen kattenkruid/catnip. Soms wordt er wel valeriaan aan kattenkruid toegevoegd. Niet alle katten reageren op kattenkruid, maar op valeriaan reageren vrijwel alle katten. De meeste katten worden rustig, bijna high, van valeriaan.

Is munt gevaarlijk voor katten?

Verse keukenkruiden zoals peterselie of munt zijn zelfs gezond voor je kat!

Welke etherische olie slecht voor katten?

Dit enzym stelt andere diersoorten in staat om de fenolen, ketonen of terpenen in essentiële oliën via de lever of de nieren “af te breken” en uit te scheiden. Omdat deze in eucalyptus, kruidnagel, oregano, tea tree, tijm, wintergroen en kaneel zitten zijn deze schadelijk voor katten!!!

Is tea tree giftig voor katten?

Bepaalde etherische oliën en ook vloeibare potpourri kunnen erg giftig zijn voor hond en kat. Een paar gevaarlijke soorten zijn: citrus olie, tea tree olie, polei olie. Veel van deze oliën worden gebruikt om op een ‘natuurlijke’ manier ectoparasieten zoals muggen, vliegen, vlooien en teken te bestrijden.

Related Posts