Is SLS schadelijk?

Is SLS schadelijk?

Ondanks alle negatieve berichten over Sodium Lauryl Sulphate is er geen bewijs dat de stof kankerverwekkend of toxisch is. Het ingrediënt is wel de absolute koning op het gebied van huidirritatie. SLS (of Sodium Dodecyl Sulfate) is dus eigenlijk wel een stof die je zou moeten vermijden.

Waarom geen SLS?

SLS is een agressieve stof en heeft, ook in lage concentraties, een irriterend effect op de huid. Door hun agressieve werking verstoren SLS en SLES bovendien de balans tussen hoofdhaar en huid. De hoofdhuid wordt gereinigd, maar droogt tegelijkertijd ook uit. De natuurlijke oliën worden uit de haren gewassen.

Wat is SLS in tandpasta?

Sodium lauryl sulfaat (SLS) laat tandpasta schuimen. De meeste tandpasta’s gebruiken het, want het voelt prettig in de mond, maar het heeft vooral veel nadelen: het werkt erg irriterend en kan snel wondjes en aften in de mond veroorzaken. Je kunt dus het best een tandpasta gebruiken zonder SLS.

Is SLS kankerverwekkend?

Het dagelijks gebruiken van producten met SLS of SLES als ingrediënt, is dus niet kankerverwekkend.

Wat doen sulfaten met je lichaam?

Samenvattend: sulfaten zijn schuimreinigers die een reinigende werking hebben. SLS (Sodium Lauryl Sulfate / Natrium Lauryl Sulfate) maken zó goed schoon, dat het de barrièrefunctie van de huid verstoort en wordt daarom afgeraden als je een extreem gevoelige huid hebt.

Waar zit natriumlaurylsulfaat in?

Natrium lauryl sulfaat (SLS) behoort tot de aniogene oppervlakteactieve stoffen (ook wel surfactanten genoemd). Het is een oppervlakteactieve stof die reinigt en schuimt. Het zit in producten, zoals shampoo, douchegel en scheerschuim, maar ook in tandpasta.

Waar staat SLS voor in shampoo?

Voor veel mensen zijn shampoos met sulfaten ook helemaal geen probleem. Sterker nog, er zijn genoeg milde sulfaten. Maar de meest gebruikte sulfaten, Sodium Lauryl Sulfate (SLS) en Sodium Laureth Sulfate (SLES), leveren bij sommige mensen wel problemen op en zij kunnen beter een sulfaatvrije shampoo kopen.

Welke sulfaten zijn slecht?

De agressieve sulfaten zijn vaak de boosdoeners. De meest agressieve sulfaten zijn: Ammonium Lauryl Sulfate (ALS) en Sodium Lauryl Sulfate (SLS). Dus besluit je meer op deze ingrediënten te letten, zorg dan dat je deze sulfaten links laat liggen!

Wat doen sulfaten met je huid?

Sulfaatmoleculen trekken zowel olie en water aan. Dit betekent dat ze vet en vuil van onze huid kunnen verwijderen, en het kunnen emulgeren tot een oplossing die wordt weggespoeld. Echter, de stof die onze huid beschermt, is ook een olie. En sulfaten kunnen deze zo belangrijke olie van de huid verwijderen.

Related Posts