Is zwangerschapsverlof een ziekmelding?

Is zwangerschapsverlof een ziekmelding?

Als uw werkneemster zich ziek meldt vóór haar verlof, dan is het ‘gewoon’ verzuim en betaalt u haar loon door. Wordt uw werkneemster tijdens haar verlofperiode ziek, dan ontvangt u haar zwangerschapsuitkering en betaalt u haar loon door. Zij krijgt geen Ziektewetuitkering.

Ziek, maar niet door zwangerschap of bevalling Als uw werkneemster zich ziek meldt vóór haar verlof, dan is het ‘gewoon’ verzuim en betaalt u haar loon door. Wordt uw werkneemster tijdens haar verlofperiode ziek, dan ontvangt u haar zwangerschapsuitkering en betaalt u haar loon door. Zij krijgt geen Ziektewetuitkering.

Hoe lang zwangerschapsverlof als je in de Ziektewet zit?

Bij een ziektewetuitkering ten gevolge van de zwangerschap gaat je zwangerschapsverlof altijd 6 weken voor de uitgerekende datum in.

Wat is hoger WW of Ziektewet?

De Ziektewet-uitkering is 70% van uw dagloon, en is inclusief 8% vakantiegeld. Daarom is uw Ziektewet-uitkering hoger dan uw WW-uitkering, want daar wordt het vakantiegeld jaarlijks apart betaald in mei.

Wat is ziek door zwangerschap?

Tijdens haar zwangerschapsverlof heeft uw werknemer recht op een zwangerschapsuitkering. Als uw werknemer in dienst is en vóór of na haar zwangerschapsverlof ziek wordt door haar zwangerschap of bevalling kunt u misschien een Ziektewet-uitkering voor haar aanvragen.

Wanneer Word u ziek door uw zwangerschap?

Ziek door zwangerschap. Wordt u ziek door uw zwangerschap voordat uw zwangerschapsverlof begint? En is dit nog voor de periode van 6 tot 4 weken voor de dag na de uitgerekende datum (de flexibiliseringsperiode)? Dan heeft u in deze periode recht op een Ziektewet-uitkering. De hoogte van deze Ziektewet-uitkering is 100% van uw dagloon.

Wat is het zwangerschapsverlof?

Het zwangerschapsverlof bestaat uit een verplicht postnataal verlof van 9 weken vanaf de dag van de bevalling en een prenataal verlof. Als de werkneemster tijdens de laatste 6 weken van haar zwangerschap ziek is, zal de werkgever het gewaarborgd loon voor de eerste 30 dagen van haar arbeidsongeschiktheid moeten betalen.

Hoe krijg je een ziektewetuitkering tijdens je zwangerschap?

Word je tijdens je zwangerschap ziek, geef dit dan op de normale manier door aan je werkgever. Heeft je ziekte te maken met je zwangerschap, bijvoorbeeld een te hoge bloeddruk of bekkeninstabiliteit, dan hoor je dat te melden bij je werkgever. Hij kan dan een Ziektewetuitkering aanvragen bij het UWV

Wat is Flexibiliseringsperiode zwangerschap?

Als uw werknemer zwanger is van een tweeling of meerling kan zij ervoor kiezen om het zwangerschapsverlof in te laten gaan tussen de 10 en 8 weken voor de dag na de uitgerekende datum. Deze periode van 2 weken heet de flexibiliseringsperiode.

Hoeveel weken zwangerschapsverlof bij ziekte?

Bij een ziektewetuitkering ten gevolge van de zwangerschap gaat je zwangerschapsverlof altijd 6 weken voor de uitgerekende datum in. Mocht je met je werkgever afgesproken hebben om door te werken tot 4 weken voor de uitgerekende datum dan vervalt die afspraak dus in geval van ziekte.

Kan niet werken na zwangerschapsverlof?

Bent u ziek na de laatste dag van uw zwangerschaps- en bevallingsverlof? Dan heeft u geen recht op een Ziektewet-uitkering. U krijgt na uw zwangerschaps- en bevallingsverlof automatisch uw loongerelateerde WGA-uitkering weer, als u daar nog steeds recht op heeft.

Wat als je ziek wordt voor je zwangerschapsverlof?

Bent u ziek geworden door uw zwangerschap voordat uw zwangerschapsverlof begint? En is dit nog voor de periode van 6 tot 4 weken voor de dag na de uitgerekende datum (de flexibiliseringsperiode)? Dan heeft u in deze periode recht op een Ziektewet-uitkering. De hoogte van deze Ziektewet-uitkering is 100% van uw dagloon.

Hoe lang in Ziektewet na bevalling?

Dan heeft u recht op een Ziektewet-uitkering. Meld u ziek bij uw werkgever. Hij vraagt dan de uitkering voor u aan. De Ziektewet-uitkering is gelijk aan uw dagloon en duurt maximaal 2 jaar.

Hoe lang niet werken na bevalling?

U heeft recht op 6 weken zwangerschapsverlof en minstens 10 weken bevallingsverlof. In totaal heeft u recht op minstens 16 weken verlof.

Wat zijn je rechten na zwangerschapsverlof?

Tijdens uw zwangerschap en tot 6 maanden na uw bevalling heeft u recht op aangepaste werktijden: extra pauzes (maximaal 1/8e deel van uw dagelijkse werktijd); regelmatige werktijden en rusttijden; een geschikte, afsluitbare ruimte om te rusten (met bed of rustbank);

Hoeveel procent van je salaris krijg je bij zwangerschapsverlof?

De zwangerschapsuitkering is gelijk aan 100% van uw dagloon (loon dat u gemiddeld per dag verdient). Maar het is niet meer dan het maximumdagloon. Een lager inkomen tijdens een voorafgaande ziekte- of verlofperiode heeft geen invloed op de hoogte van uw uitkering.

Related Posts