Is zwemmen goed als je ziek bent?

Is zwemmen goed als je ziek bent?

“Bij een gewone verkoudheid, ‘snotvalling’, keelpijn of andere winterkwaaltjes mag je gewoon blijven sporten. Al vervang je de intensieve trainingen wel het best door rustiger werk. Na een drietal dagen moet het normaal beter gaan”, zegt Talloen, die de zogenaamde nek-check meegeeft als goede richtlijn.

Is zwemmen met koorts gevaarlijk?

Indien de ziekteverschijnselen (ook) onder de nek gelokaliseerd zijn, zoals hoesten, kortademigheid, koorts (meer dan 38 graden), spierpijn in armen en benen e.d., dan is het advies om niet te sporten. Regel 1: Bij koorts, spierpijn en een verhoogde hartslag in rust wordt sporten afgeraden.

Is zwemmen goed voor verkoudheid?

Kinderen zijn regelmatig verkouden, dat is geen reden om niet te zwemmen behalve als uw kind zich ziek voelt, koorts heeft of pijn lijdt.

Is zwemmen in de sloot gevaarlijk?

Zwemmen in open water is niet zonder risico’s. Open water zoals sloten, rivieren en grachten zijn géén officieel zwemwater en worden niet gecontroleerd. Bij het zwemmen in niet-officieel zwemwater bestaat daarom een hoger risico op infecties.

Kan je ziek worden van chloor?

De risico’s van chloor. Chloor is zeer reactief: het werkt oxiderend en corrosief. Inademen van chloor tast het luchtwegepitheel aan. Het veroorzaakt bronchospasmen en inflammatie, die leiden tot bronchoconstrictie.

Kan je ziek worden van water?

Water dat gebruikt wordt voor drinkwater kan allerlei soorten ziekteverwekkers (bacteriën, virussen, protozoë parasieten) bij zich dragen. Deze moeten verwijderd worden, alvorens mensen het water gebruiken, omdat ze anders ziek kunnen worden. Het water kan besmet zijn middels de ontlasting van mensen of dieren.

Heb je ook last van griepverschijnselen zoals hoesten, kortademigheid, koorts (meer dan 38 graden), spierpijn dan is geldt het nadrukkelijke advies om niet te sporten.

Is het verstandig om te zwemmen als je verkouden bent?

Met de NeckCheck kan je makkelijk bepalen of je wel of niet mag zwemmen. Zijn de ziekteverschijnselen uitsluitend boven de nek, zoals neusverkoudheid, oorpijn, keelpijn en je hebt bij dit alles geen koorts, dan is sporten toegestaan. De eerste 2-3 dagen wel op een lager pitje.

Kun je zwemmen met koorts?

Sporten is dan toegestaan. De eerste 2-3 dagen dan wel op een lager pitje. Heb je ook last van griepverschijnselen zoals hoesten, kortademigheid, koorts (meer dan 38 graden), spierpijn dan is geldt het nadrukkelijke advies om niet te sporten.

Related Posts