Kan gefrankeerde post in de brievenbus?

Kan gefrankeerde post in de brievenbus?

Ja hoor, dat mag. Alleen in het geval van post die is gefrankeerd als partijenpost vragen we je om deze af te geven bij een PostNL-punt.

Kan een Brievenbuspakketje in de brievenbus?

Doe je pakket in een brievenbus of geef deze af bij je vervoerder. Wil je het pakje versturen met Track & Trace informatie, frankeer het pakje dan als brievenbuspakje+. Het pakketje kan gewoon door de brievenbus, dus de ontvanger hoeft hier niet voor thuis te blijven.

Wat als je boete van de post niet betaald?

Bezwaar maken en betalen Als u de strafport niet wilt betalen, maar u het verzoek ook niet zomaar wilt negeren, dan kunt u bezwaar maken tegen de strafport. Dit kan op de website van PostNL. Hier kunt u overigens ook de strafport betalen, indien u dit wilt.

Hoe werkt het? Je kunt een brief op verschillende manieren frankeren en versturen. Gefrankeerde brieven post je in de oranje PostNL-brievenbussen of geef je af op het Postkantoor.

Hoeveel cm kan door de brievenbus?

De brievengleuf moet minimaal 26,5 centimeter lang zijn en 3,2 centimeter breed. De brievengleuf bevindt zich op 110 centimeter vanaf de grond, maar in ieder geval niet lager dan 60 centimeter of hoger dan 180 centimeter vanaf de grond.

Wat is Lichtingstijd post?

Straatbrievenbussen legen we dagelijks om 17.00 uur, behalve op zaterdag en zondag. Heb je na 17.00 uur nog post die zo snel mogelijk bezorgd moet worden? Kijk dan op de locatiewijzer bij welk PostNL-punt je nog terecht kunt.

Welke post past door brievenbus?

Brievenbuspakjes of -post versturen

  • maximaal het formaat van een A4 heeft (C4 envelop: 22,9 x 32,4 cm)
  • niet kleiner is dan 14 x 9 cm.
  • niet zwaarder is dan 2 kg.

Welke post mag in de brievenbus?

Afmetingen en gewicht Een brievenbuspakje is maximaal 38 x 26,5 x 3,2 cm groot en 2 kg zwaar. En daar kan veel in! Denk aan een boek, slippers, jurkje of cosmetica.

Hoe dik mag envelop zijn?

Let wel goed op het formaat van de envelop. Deze is minimaal 14 x 9 cm en maximaal 38 x 26,5 cm. de envelop mag niet dikker dan 3,2 cm zijn. Is deze wel dikker, dan past de brief niet door de brievenbus en is het pakketpost. Misschien weegt de envelop meer dan 20 gram.

Wat gebeurt er met post die niet door de brievenbus past?

Reacties. Als je bedoelt dat jij een enveloppe ontvangt die niet door de brievenbus past dan zal de postbode aanbellen en de brief afgeven of de postbode vouwt de enveloppe dubbel en propt hem zo in de brievenbus. Er volgens dus geen sancties op.

Hoe laat wordt post opgehaald bij Bruna?

De oranje brievenbussen van Postnl worden van maandag tot en met vrijdag dagelijks om 17:00 uur geleegd.

Hoe laat wordt post opgehaald bij Plus?

Vaak is dat 18.00 uur….Hoe laat wordt de brievenbus in mijn buurt geleegd? En wanneer wordt mijn post bezorgd?

Gepost op: Bezorgd op:
Dinsdag Woensdag
Woensdag Donderdag
Donderdag Vrijdag
Vrijdag Zaterdag

Hoe groot mag een envelop zijn?

Minimaal 90 x 140 mm. Maximaal 125 x 235 mm. Maximaal 50 g zwaar. Maximaal 5 mm dik.

Related Posts