Kan ik over vliesbehang heen behangen?

Kan ik over vliesbehang heen behangen?

Heb je op dit moment een ander type behang op de muur, en zou je graag willen switchen naar vliesbehang? In dat geval vraag je je misschien af of je het vliesbehang over het oude behang kunt plakken. Het antwoord is kort en bondig: nee, dat is (helaas) geen goed idee.

Hoe verf je over behang heen?

Er kan simpelweg latex muurverf gebruikt worden voor het behang verven. Wanneer er latex gebruikt gaat worden is het wel nodig dat het behang goed vastgelijmd en dus stevig bevestigd aan de muur is. Een andere leuke mogelijkheid is om krijtverf te gebruiken om uw behang mee te schilderen.

Kun je over fotobehang heen behangen?

Je kan ervoor kiezen om je oude behang te verwijderen voordat je nieuw behang op de muur plakt. Maar dit is niet altijd nodig. Dan raden wij wel aan om je oude behang te verwijderen. Doe je dit niet dan wordt je nieuwe fotobehang niet mooi vlak, kan het krom gaan trekken en lelijke bobbels krijgen.

Kun je over vliesbehang stucen?

Door het stucen wordt vocht op het behang aangebracht wat hierdoor naar alle waarschijnlijkheid loslaat. Stucen over behang is dus niet aan te raden. Over Glasvezelbehang kan je wel stucen mits het glasvezelbehang stevig op de muur zit.

In dat geval vraag je je misschien af of je het vliesbehang over het oude behang kunt plakken. Het antwoord is kort en bondig: nee, dat is (helaas) geen goed idee.

Welk merk vliesbehang?

Effen vliesbehang heeft een zeer lange levensduur en wordt maar zelden verwijderd. Daarom gebruik je het best een sterke lijm, zoals de Universele Wandlijm. Er zijn twee soorten effen vliesbehang: een stevige – maar iets stuggere soort – en een soepele, gemakkelijk verwerkbare variant.

Wat is Tasso behang?

Door bijvoorbeeld één muur met decoratief vliesbehang te behangen, geef je je interieur een unieke blikvanger. En tot slot is er nog glasvezelbehang, ook wel tasso, genoemd. Het is een beetje een buitenbeentje, maar eigenlijk is het net hetzelfde als vliesbehang, alleen wordt dit type uit glasvezel gemaakt.

Related Posts