Kan je blijven zitten in examenjaar?

Kan je blijven zitten in examenjaar?

Ouder dan 18 jaar Is je kind in het examenjaar 18 jaar geworden? Dan hoeft je kind van de leerplichtwet niet meer naar school. Dat betekent niet dat de school zomaar mag zeggen dat je kind niet meer welkom is. Dat mag alleen als de school het beleid heeft dat leerlingen niet in het examenjaar mogen blijven zitten.

Wat gebeurt er als je 2 keer zakt?

Het kan natuurlijk zijn dat je ook het jaar nadat je gezakt bent wederom zakt voor je eindexamen. Ben je twee keer achter elkaar gezakt voor je eindexamen op de middelbare school? Dan beslist de school wat er gaat gebeuren. Soms wordt besloten dat het beter is om naar een andere school te gaan.

Wat is Rutteregeling?

Scholieren die zonder diploma het onderwijs dreigen te verlaten, krijgen op een andere school de kans alsnog een diploma of startkwalificatie te halen. Het uitbesteden van scholieren aan een andere school wordt ook wel de Rutte-regeling genoemd.

Wat als je 2 keer blijft zitten op havo?

Geen regels studieduur vmbo, havo, vwo Een leerling mag in de regel niet meer dan 1 jaar blijven zitten in dezelfde klas. maximaal 1 keer mogen blijven zitten in dezelfde klas; 1 keer mogen zakken voor het examen; of 2 keer mogen blijven zitten in verschillende klassen.

Wat als je Buist voor 1 vak?

Na een buis op je eerste examen kan je dus gewoon een herexamen maken. Als het nodig is, heb je zelfs nog recht op een tweede herexamen. Aan het begin van een nieuw jaar, op 1 januari, krijg je sowieso drie nieuwe examenkansen. Voor je een herexamen maakt, is het handig om te weten waarom je net buisde.

Wat als je een vak niet haalt?

Wanneer de student een vak niet haalt, moet hij dat net zo lang herkansen tot het wel gehaald is. Het kan dus voorkomen dat iemand in zijn derde jaar zit maar nog vakken uit het tweede of eerste jaar moet halen. De normen om te slagen of zakken verschillen per opleiding.

Is je kind in het examenjaar 18 jaar geworden? Dan hoeft je kind van de leerplichtwet niet meer naar school. Dat betekent niet dat de school zomaar mag zeggen dat je kind niet meer welkom is. Dat mag alleen als de school het beleid heeft dat leerlingen niet in het examenjaar mogen blijven zitten.

Related Posts