Kan je een annuleringsverzekering annuleren?

Kan je een annuleringsverzekering annuleren?

Een doorlopende reisverzekering geldt voor het hele jaar en die kun je niet altijd meteen stopzetten. Want die is niet afgesloten voor één specifieke reis. Een annuleringsverzekering (kortlopend of doorlopend) kun je ook niet opzeggen. Want deze gaat namelijk meteen in nadat je hem hebt afgesloten.

Kan ik annuleren zonder annuleringsverzekering?

Er is geen wettelijke bedenktijd van 14 dagen zoals geregeld in de ‘Wet Koop op Afstand’. Heb je een reis geboekt en wil je daar van af, dan kan je niet zo maar kosteloos annuleren. Zelfs niet als je buiten jouw schuld niet op reis kunt, bijvoorbeeld als je in het ziekenhuis terecht komt.

Hoe kan ik mijn reis annuleren?

Een reeds geboekte reis annuleren kan niet zo maar. Als je een reis boekt bij een reisorganisatie, dan zit je daar aan vast. Ook bij boeking via internet of per telefoon is een reisovereenkomst definitief. De bedenktijd uit de ‘Wet Koop op Afstand’ is niet van toepassing op de boeking van reizen.

Is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten?

De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering is altijd een vast percentage van de reissom.

Kan ik mijn vakantie annuleren door Corona?

Overleg met de verhuurder van uw vakantieadres of met de reisorganisatie als u uw vakantie wilt annuleren door coronamaatregelen. U kunt mogelijk terecht bij uw annuleringsverzekeraar. Voor reisvouchers bij geannuleerde pakketreizen door corona gelden voorwaarden.

Kan ik mijn boeking annuleren?

U mag de pakketreis altijd opzeggen. De reisaanbieder moet daaraan meewerken, maar hij mag wel kosten in rekening brengen. Hoe later u annuleert, hoe hoger de kosten. Deze kosten noemen we annuleringskosten.

Wat kost het annuleren van een reis?

Bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling. Bij annulering vanaf de 42ste dag (inclusief) tot de 28ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom. Bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 21e dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom.

Wat kost het om een reis te annuleren?

Related Posts