Kan je een auto afbetalen?

Kan je een auto afbetalen?

Een auto kopen op afbetaling, ook wel bekend als Financial Lease, wil zeggen dat je het aankoopbedrag van een auto leent en deze in termijnen terugbetaalt. Het voordeel van een auto kopen op afbetaling is dat je al direct over de auto kunt beschikken, zonder hier eerst voor te sparen.

Is leasen afbetalen?

Private lease Het is een soort van auto op afbetaling, maar niet helemaal. Het verschil is dat je auto namelijk niet van jou is aan het eind van je overeenkomst. Je rijdt in je auto voor een vast maandbedrag. Hij staat op jouw naam, maar is eigendom van onze leasepartner.

Wat kost een auto op afbetaling?

Kenmerken van een persoonlijke (auto)lening

Leenbedrag Looptijd*2 Jaarlijks Kosten Percentage (JKP)*4
€ 2.500 60 maanden 9,15%
€ 5.000 60 maanden 7,90%
€ 10.000 60 maanden 6,30%
€ 15.000 60 maanden 6,10%

Wat is leasen precies?

Private lease Je leaset een auto en betaalt daarvoor een vast bedrag per maand. Dit is voor de kosten van afschrijving, allriskverzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie, onderhoud en banden. De leasemaatschappij blijft eigenaar van de auto.

Hoeveel mensen sluiten een lening af voor een auto?

Hoeveel mensen lenen voor een auto? Uit onze cijfers blijkt dat in 2019 14% van de mensen een financiering afsluit voor de aanschaf van een nieuwe auto. Het bedrag dat mensen lenen voor een auto was in 2019 gemiddeld € 11.125 euro.

Kan ik een auto kopen zonder lening?

Zo is de rentevoet meestal afhankelijk van de leeftijd van de wagen. Wanneer u er echter voor kiest om de auto op afbetaling te kopen bij de handelaar, is het soms mogelijk om renteloos te lenen. Anderzijds biedt niet iedere autohandelaar die mogelijkheid aan en laat het zich soms vertalen in een hogere prijszetting.

Bij een auto op afbetaling ben je niet direct eigenaar van de auto. Dat ben je pas nadat je een bepaald percentage van de wagen hebt afgelost. Bij betalingsachterstand kan de auto teruggenomen worden. Een auto kopen op afbetaling bij de dealer kost je vaak relatief veel rente of hoge bijkomende kosten.

Waar kan ik auto kopen zonder rente?

Een auto financieren tegen 0% rente is niet meer mogelijk. Autodealers bieden nu leningen aan met hogere rentes. De autodealer blijft eigenaar van de auto totdat jij het volledige aankoopbedrag hebt afbetaald. Dit is een vorm van kopen op afbetaling.

Hoeveel kan ik afbetalen voor auto?

Wie een bedrag leent tussen de 2.700 en 3.700 euro moet dat van de wetgever binnen de 30 maanden kunnen aflossen. Voor 7.500 tot 10.000 euro geldt 48 maanden, voor 10.000 tot 15.000 euro 60 maanden en voor bedragen tussen 15.000 tot 20.000 euro bedraagt de maximale looptijd 84 maanden.

Hoeveel jaar autolening?

Veel kredietverstrekkers raden vier jaar aan als maximum voor voertuigen die binnen de gemiddelde prijscategorieën vallen. Doorgaans biedt dat genoeg tijd om uw autolening af te betalen. Stel dat het noodlot toeslaat en uw auto total loss is, dan blijft de afbetaling van uw lening vaak wel lopen.

Hoe auto afbetalen?

Voor een autolening kan u terecht bij de bank of bij de concessiehouder. Vergelijken is daarbij de beste tip die we kunnen geven. Een lening afsluiten bij de garage zelf, is natuurlijk gemakkelijk: u kan de aankoop van uw wagen volledig afronden bij de garage en hoeft er niet meer voor naar de bank.

Wat zijn de voorwaarden voor een autolening?

Wanneer je jouw autolening gaat aanvragen, kan je best een aantal documenten klaar houden:

  • Offerte, bestelbon of de factuur van de auto die je wilt aankopen.
  • Identiteitskaart.
  • Bewijs van huisvestiging.
  • Overzicht van lopende leningen.
  • Bewijs van inkomen en tewerkstelling.

Welke bank heeft de goedkoopste autolening?

Rentevoet voor nieuwe auto op 01/04/2022

Banken JKP* 15.000 € / 5 jaar(60 maanden)15.000 € op 5 jaar
Laagste rentevoet Doe alles online Blijf bij uw bank 1,49% 259,52 €
Doe alles online Blijf bij uw bank 2,49% 265,95 €
AXA 1,47% 259,38 €
Crelan 1,47% 259,38 €

Related Posts