Kan je een blauwe plek weg drukken?

Kan je een blauwe plek weg drukken?

Het zijn rode of paarse puntvormige huidverkleuringen die evenmin verheven zijn. Typisch is dat je ze niet kunt wegdrukken. Purpura zijn niet-wegdrukbare paars- of bruinrode verkleuringen van de huid, die vaak een symptoom zijn van een onderliggende ziekte van de bloedvaten of de bloedplaatjes.

Hoe lang kan een blauwe plek pijn doen?

In de meeste gevallen is de plek na ongeveer een week geheel verdwenen. Grotere bloeduitstortingen kunnen nog wat langer zichtbaar blijven.

Het zijn rode of paarse puntvormige huidverkleuringen die evenmin verheven zijn. Typisch is dat je ze niet kunt wegdrukken.

Hoe verdwijnt een blauwe plek?

Om de bloeduitstorting te verminderen, kunt u het beste direct koelen. De dag na het vallen of stoten is het beter om de bloedcirculatie rondom de blauwe plek aan te zetten. Dit kunt u doen door de blauwe plek te verwarmen. Hierdoor zetten de bloedvaten uit, zodat de blauwe plek sneller verdwijnt.

Hoe lang voor blauwe plek weg is?

Hoe lang blijft een blauwe plek zien?

Soms duurt het wel twee weken. Dit is waarom je een blauwe plek lang blijft zien. Kleurenspektakel. Een blauwe plek wordt niet alleen blauw. Het bloed laat ook vele andere kleuren zien. Eerst wordt de ‘blauwe’ plek rood, daarna blauw/paars. Aan het einde van de eerste week komen er groene schaduwen omheen. De plek kan ook geel en zelfs

Wat is de blauwe plek in UW BLOED?

Een blauwe plek ontstaat als een bloedvat beschadigd raakt. Doordat u zich bijvoorbeeld stoot gaat deze onderhuids bloed lekken, waardoor een blauwe of rode vlek in de huid ontstaat. Na een paar dagen wordt deze vlek vaak groen of geel van kleur. Deze kleurverandering komt doordat de stof hemoglobine in uw bloed wordt omgezet in gele pigmenten.

Wat is de oorzaak van spontane blauwe plekken?

Een eerste oorzaak van spontane blauwe plekken is een tekort aan bepaalde vitaminen. Het is een erg medisch verhaal, maar het komt erop neer dat Vitamine B12 samen met foliumzuur een belangrijke functie heeft bij de aanmaak van rode bloedcellen. Wanneer je een tekort hebt aan deze vitamine, kun je sneller blauwe plekken krijgen dan normaal.

Is er sprake van kanker met blauwe plekken?

Het is niet waarschijnlijk, maar het is mogelijk dat het er sprake is van kanker als je spontaan blauwe plekken krijgt. Als je je daarbij ook moe en zwak voelt voel en gewicht verliest zonder een dieet te volgen, dan is het van belang een arts te raadplegen.

Related Posts