Kan je met ID naar Spanje?

Kan je met ID naar Spanje?

Je bent in Spanje niet verplicht om het paspoort altijd bij je te dragen maar het wordt wel aangeraden door de autoriteiten. Spanjaarden zijn namelijk wel verplicht om een identiteitskaart (Documento Nacional de Identidad of DNI) op zak te hebben.

Kan ik reizen met een verblijfsvergunning?

U kunt met het vreemdelingenpaspoort reizen naar alle landen, behalve uw land van herkomst. Voor veel landen hebt u nog wel een visum nodig. ​U kunt met uw Nederlandse verblijfsvergunning maximaal 90 dagen per 180 dagen zonder visum in een ander Schengenland verblijven.

Kan je met een ID naar Turkije?

Om naar Turkije te kunnen reizen heeft u een ID kaart of een paspoort nodig, welke moet voldoen aan de voorwaarden van het Turkse visum. Controleer de geldigheid van uw paspoort of ID kaart voordat u het visum Turkije aanvraagt. Dan heeft u in bepaalde gevallen helemaal geen visum nodig.

Lees ook:   Hoe vind ik oude mails terug in Outlook?

Waar kun je heen met een ID kaart?

Je identiteitskaart is een geldig reisdocument voor bijna alle landen in Europa, en een paar landen buiten Europa: Andorra, België, Bosnië, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië en Noord-Ierland inclusief Kanaaleilanden, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië.

Als je staatsburger van de EU, Zwitserland, Noorwegen, IJsland of Liechtenstein bent heb je alleen een geldig nationaal identiteitsbewijs of paspoort nodig om Spanje binnen te komen. Bovendien als een minderjarige met een identiteitsdocument reist, dient dit vergezeld te gaan van een ouderlijke toestemming.

Hoe lang moet je ID geldig zijn in Spanje?

Paspoort en visum Spanje. Voor reizen naar Spanje is een geldig paspoort of identiteitsbewijs nodig. Je paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn t/m de dag van terugkomst in Nederland. Kinderen van alle leeftijden moeten in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wie doet paspoortcontrole?

Reis je vanaf Schiphol naar een niet-Schengenland, dan ga je standaard door de paspoortcontrole. Als je uit een niet-Schengenland aankomt in Nederland, moet je ook je paspoort laten controleren. De paspoortcontrole wordt op Schiphol uitgevoerd door de Koninklijke Marechaussee.

Related Posts