Kan je zonnen door een raam?

Kan je zonnen door een raam?

Bruin word je vooral van uv-straling tussen 2900 en 3050 ångström. Normaal glas laat geen stralen door onder 3000 ångström en zal je dus beschermen tegen verbranding. Echter nooit helemaal. Wie lang genoeg achter glas bruint, krijgt wel degelijk een kleurtje.

Kan je bruinen in een serre?

*tromgeroffel*: ja, je kan bruin worden achter glas. Toch moet hier een dikke, vette MAAR aan worden toegevoegd. Dat zit zo: het ultraviolette licht van de zon is verantwoordelijk voor je bruine kleur. De golflengte van de uv-straling varieert tussen 100 en 4000 ångström (een ångström is 1/10 van een miljardste meter).

Hoeveel UV laat glas door?

Ook achter glas kun je uv-schade oplopen. Hoewel UVB-stralen door glas worden geblokkeerd, houdt glas de schadelijke UVA-stralen niet tegen. 50% van deze straling komt door glas heen. Zowel op kantoor, in huis als in de auto kan de huid daardoor beschadigd raken.

Is dubbel glas UV werend?

Dubbel glas ZHR++ 33.2 gelaagd Zonwerend 70/37 – sp – 33.1 bestaat uit twee glasbladen met een spouw ertussen. Deze spouw is gevuld met een speciale gasvulling en voorzien van een HR-coating. Als extra aanvulling is er tevens een zonwerende coating aangebracht, waardoor het zon- en warmte werende effect ontstaat.

Hoe snel word je bruin met UV-index 3?

De zonkrachtschaal van het KNMI in samenwerking met KWF Kankerbestrijding

Zonkracht Omschrijving in het weerbericht Roodkleuring onbeschermde huid na x minuten
1 – 2 vrijwel geen 100 – 50
3 – 4 zwak 35 – 25
5 – 6 matig 25 – 15
7 – 8 sterk 15 – 10

Kan je bruinen bij UV-index 2?

De zonkracht bepaalt hoe lang de huid kan worden blootgesteld aan de zon zonder rood te worden. In het algemeen kunnen we stellen dat een UV-index van 5 – 6 voor iemand met huidtype II (het meest voorkomend in onze streken) al tot zonnebrand kan leiden na ongeveer 25 minuten onbeschermde blootstelling aan de zon.

Related Posts