Kan karton in de papierbak?

Kan karton in de papierbak?

Kranten, folders, enveloppen, wc-rolletjes en kartonnen dozen: het mag allemaal bij het oud papier. Papier kan goed gerecycled worden tot nieuw papier. Snij of scheur grote kartonnen dozen in stukken voor je ze in de papierbak gooit, anders kunnen ze de ingang van de bak blokkeren.

Waar kan ik karton weggooien?

U kunt oud papier en karton in elke gemeente apart inleveren. U kunt bij uw gemeente navragen waar dit kan. De oud-papierbakken op straat zijn speciaal bedoeld voor huishoudens. U betaalt hiervoor via de reinigingsheffing.

Kan je karton recyclen?

Karton is eigenlijk niets anders dan heel dik papier. Voor de productie van papier en karton worden dan ook dezelfde grondstoffen gebruikt. Deze afvalstroom valt dan ook onder het oud papier en is heel goed te recyclen. In Nederland bestaat nieuw papier en karton voor ruim 80% uit oud papier!

Kan behang in de papierbak?

Behangpapier bevat lijm, en soms ook kunststoffen, en gaat om die reden niet de oud papierbak in. Verder horen toiletpapier en keukendoekjes, bakpapier, treinkaartjes (met een eenmalige chipkaart) en enveloppen met plastic bubbeltjes aan de binnenzijde niet bij in de papierbak.

Waar karton weggooien Amsterdam?

Stadsdeel Centrum: ophalen papier en karton

 • Kleine Gartmanplantsoen.
 • Korte Leidsedwarsstraat van Leidsegracht tot Lijnbaansgracht.
 • Lange Leidsedwarsstraat van Spiegelgracht tot Leidsegracht.
 • Leidse Kruisstraat.
 • Leidsestraat (even zijde) van Leidseplein tot Prinsengracht.
 • Lijnbaansgracht van Leidsegracht tot Leidseplein.

Waar vind ik een papierbak?

Hebt u geen eigen papiercontainer? Op deze kaart vindt u de plekken waar de papiercontainers staan….Wel in de papiercontainer:

 1. kranten.
 2. boeken.
 3. cadeaupapier.
 4. enveloppen.
 5. reclamedrukwerk.
 6. tijdschriften.
 7. kassabonnen.
 8. wc-rolletjes.

Kan je papier recyclen?

Papier en karton zijn niet eindeloos recyclebaar, zoals blik of glas. Papiervezels verliezen tijdens het recyclingproces een deel van hun sterkte-eigenschappen. Zo worden de vezels bij elke keer dat ze gebruikt worden korter. Sommige papiersoorten zijn gemaakt van 100% nieuwe, verse (hout)vezels.

Wat wordt er gemaakt van gerecycled karton?

Oudpapier vormt de basis voor nieuw papier en karton. 85% van het in Nederland gemaakte nieuw papier en karton bestaat uit gerecycled oudpapier en -karton (*).

Related Posts