Kun je over spelden heen naaien?

Kun je over spelden heen naaien?

Als je te veel spelden gebruikt, kan het ook zijn dat de stof te veel verschuift omdat deze om de spelden heen moet. Gebruik je linkerhand om de stof op de naaimachine te houden en te sturen. Let op dat je niet aan de stof gaat trekken, zodat de naaimachine de stof op haar eigen tempo door kan voeren.

Hoe patronen knippen?

Leg het patroon op de stof

  1. “Stofvouw”: Leg deze kant van het patroon precies gelijk met de stofvouw in de stof.
  2. “1x knippen” of “2x knippen”: knip het deel op een enkele laag stof of knip het deel op een dubbele laag stof.
  3. “Recht van draad”: deze pijl op het patroon geeft de draadrichting aan.

Wat is een goed rolmes?

Ok, snijden met een rolmes vraagt wel wat handigheid en concentratie! Gebruik altijd een snijmat, zeker als je geen diepe krassen wil op je tafel, parket, linoleum of andere gebruikelijke ondergrond. Het snijvlak is vlijmscherp, dus hou je vingers en nagels best uit de buurt.

Waar kan ik veiligheidsspelden kopen?

Kruidvat Veiligheidsspelden | Kruidvat NL.

Hoe stof leggen om te knippen?

Het knippen van de stof Leg de stof open met de goede kant naar boven. Let op dat je in dit geval linker en rechter patroondelen knipt. Vouw de stof naar het midden dubbel, zodat de zelfkanten in het midden óf op de gewenste breedte tegen elkaar aan komen te liggen. Hierdoor ontstaan twee stofvouwen.

Hoe verwijder je Kleermakerskrijt?

Nadat je het naaiwerk hebt verricht, verwijder je de restanten van het kleermakerskrijt heel eenvoudig. Dit doe je met behulp van een klein borsteltje of kwastje of met behulp van een vochtige doek. Je ontvangt een stuk wit kleermakerskrijt, waarmee je op de meeste stoffen probleemloos markeringen kunt aanbrengen.

Hoe gebruik je een Rolmes?

Met je rechterhand houd je het rolmes vast. Leg je wijsvinger op de uitsparing om goed kracht te kunnen zetten, zoals je ziet op de foto. Als het mesje goed scherp is en je voldoende kracht zet, moet je zo met gemak in één keer door meerdere lagen stof heen kunnen snijden.

Related Posts