Kun je plamuur beitsen?

Kun je plamuur beitsen?

Voordat je aan de slag gaat met de beits, wil je eerst het hout reinigen voor goede hechting. De eventuele gaatjes vul je eenvoudig op met plamuur, dit is later toch niet meer zichtbaar dankzij de dekkende beits. Maak het hout na het schuren wel weer stofvrij.

Wat eerst grondverf of plamuur?

Goed ontvetten voor het plamuren Marcs, B-clean of Dasty voor gebruiken. Daarna ga je het eerst licht schuren en stofvrij maken en dan een grondverf aanbrengen. Als de grondverf is uitgehard dan ga je pas plamuren in laagjes van 1 millimeter. Ga zo plamuren dat je oppervlakte geheel glad wordt.

Wat eerst schuren of plamuren?

Plamuren en kitten Na het schuren, gronden we allereerst de kale stukken hout met een beetje grondverf. Dit doen we om de ergste zuiging weg te nemen. Hierna plamuren we grote gaten en schuren we deze met een geschikte plamuur dicht. Eventuele houtrot bewerken we met houtrotvuller.

Hoe mooi plamuren?

Stap 2: plamuren

  1. Als de ondergrond goed droog is, schep je wat plamuursel op met een breed plamuurmes.
  2. Gebruik dan een smaller plamuurmes om plamuurmiddel van het eerste mes af te schrapen en over het te plamuren oppervlak te smeren.
  3. Trek het plamuurmes met een strakke beweging doorheen het beschadigde oppervlak.

Kun je over verf heen beitsen?

Ja hoor dat kan zonder problemen mits je op voorhand goed reinigt en schuurt en het (kern)hout voldoende droog is. Een beits (of éénpotsysteem of schakelverf) kan je zien als half grondverf, half gewone / glans verf. Deze samenstelling geeft de verf een open structuur, waardoor deze vochtregulerend is.

Kun je over beits heen lakken?

Wanneer er goed geschuurd is, kan de beits makkelijk toegebracht worden. Wanneer hout eerder bewerkt is met lak, durven veel mensen het niet aan om te beitsen. Het is echter nog steeds goed mogelijk. Echter, dient er in dit geval wel zeer goed geschuurd te worden.

Related Posts