Kunnen aquariumvissen in een vijver?
Sommige soorten, als de rondstaartparadijsvis (Macropodus occelatus) en de Chinese danio (Tanichthys albonubes) komen zelf in zulke koude gebieden voor, dat ze het hele jaar door in de vijver kunnen blijven mits de vijver diep genoeg is (voor Chinese danio’s bijvoorbeeld >60 cm).
Kan een Voorn in de vijver?
Voorntjes is geen beschermde vis en heeft ook geen minimum maat. Hij is tevens een uitstekende vijvervis, voor zowel grote als kleine vijvers. Het grootste probleem zit in het vervoer van de vis. Hang je die in een bak met water en vissen, dan blijft alles in leven.
Wat eet een zeelt in een vijver?
Zeelt (Tinca tinca) is een nachtactieve vis, die leeft op de bodem en er zoekt naar ongewervelden, vooral weekdieren, kreeftachtigen en insectenlarven. Zeelt eet ook rottende plantendelen en detritus. Er is vrij veel vraag naar de oranje gekleurde vorm van deze vis.
Mits er genoeg planten in de vijver staan kan de natuur dit prima voor ons regelen. Aangezien er meer ruimte is in een vijver dan in een aquarium, en er in een goed draaiende vijver automatisch levend voer voor handen is, zullen somige vissen ook groter worden en mooiere kleuren ontwikkelen.
Hoe kunnen vissen ontstaan in nieuw aangelegde lege vijvers?
Vissen komen onder andere in vijvers terecht door watervogels. Visseneitjes blijven namelijk aan de poten van watervogels kleven en komen pas weer los in een andere vijver. Dat visseneitjes ook door de poep van watervogels worden verspreid is aannemelijk, maar nog nooit volledig bewezen.
Welke vissen zijn geschikt voor een vijver?
Vissen in de vijver: welke soorten?
- Goudwinde (Leuciscus idus melanotus)
- Goudvis (Carassius auratus auratus)
- Komeetstaart (Sarasa)
- Goudelrits of Mona Lisa (Pimephales promelas)
- Steur (Acipenser sturio)
- Zonnebaars (Lepomis gibbosus)
- Sluierstaarten (Carassius)
- Vissen uit de natuur.