Kunnen bakstenen tegen water?

Kunnen bakstenen tegen water?

Een baksteen mag dan wel erg duurzaam en sterk materiaal zijn, waterdicht is het zeker niet. Via de poriën en kleine scheurtjes in de baksteen kan vocht makkelijk binnenglippen en jouw woning beschadigen. Ook de cementspecie die tussen de bakstenen wordt gemetseld brengt meestal ook geen soelaas.

Is cement waterdicht?

Cement als bindmiddel is een fijngemalen materiaal dat door toevoeging van water of Hydramix verhardt. Cement is van nature en poreus en niet waterdicht. Hydramix beschermt het cement volledig tegen water, vuil en micro-organische aangroei (mos, algen, schimmels).

Is metselwerk waterdicht?

En dat kan helaas, want zowel bakstenen als metselspecie zijn van nature niet waterdicht. Het materiaal heeft poriën waar water in kan trekken. Het effect is dat de stenen en het metselwerk vocht en vuil opzuigen.

Waarmee metsel je bakstenen?

Een tuinmuurtje metselen in 4 stappen

  • Graaf een geul over de hele lengte van het muurtje.
  • Leg twee betonijzers in de lengterichting van het muurtje en ondersteun ze met bakstenen.
  • Maak het beton aan (1 deel cement op 2 delen grof zand en 3 delen grind) of gebruik kant-en-klaar beton.
  • Giet de geul vol met beton.

Welk cement is waterdicht?

Hydramix Pro maakt cement permanent waterdicht. Het is gebaseerd op de nieuwste nanotechnologie silicaten en kan toegepast worden bij het maken van beton, cement, voegmortel, metselspecie / metselcement, etc. Hydramix Pro is een gebruiksklaar cement impregneermiddel en vervangt water bij met maken van cement en beton.

Hoe buitengevel waterdicht maken?

Een buitenmuur waterdicht maken gebeurt vaak door hem te impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd. Deze techniek houdt in dat er een impregneermiddel op de gevel wordt aangebracht. Dit product vormt een doorzichtige laag op de gevel die bescherming biedt tegen de weersomstandigheden en tegen het indringen van vocht.

Related Posts