Kunnen geraniums in de volle grond?

Kunnen geraniums in de volle grond?

Je kunt ze ook in de volle grond van je tuin planten. Geef vooral planten in potten of bakken regelmatig water. Een plant vol groen blad is bovendien veel mooier. Bij Savannah-geraniums blijft het blad mooi vol tot onderaan.

Hoeveel Oostenrijkse geraniums per meter?

Geranium planten Plant de ooievaarsbek in groepen van minimaal drie planten, zodat ze goed tot hun recht komen. Houd bij uw keuze altijd rekening met de standplaats. Geranium cinereum en Geranium sanguineum willen graag volle zon en droge grond.

Hoe lang bloeien Hanggeraniums?

Kleuren en bloeitijd Waarschijnlijk ken je de bekendste kleurrijke geraniumsoorten wel: de staande (Pelargonium zonale), de hangende (Pelargonium peltatum) en de Franse geranium (Pelargonium grandiflorum). Stuk voor stuk echte zomerbloeiers. De bloeitijd loopt dan ook van mei tot soms zelfs in september of oktober.

Wanneer is de tijd om de geranium te delen?

Een goede tijd om de Geranium te delen is het voorjaar (april) of het najaar (september).

Wanneer bloeien de eerste geraniums?

De eerste soorten bloeien al in mei, zoals Geranium sylvaticum ‘Mayflower’. Andere soorten beginnen wat later en bloeien door tot aan de eerste nachtvorst, zoals Geranium ‘Rozanne’. Veel Geraniums zijn ook heel geschikt als bodembedekker, onder andere Geranium macrorrhizum (zo goed als wintergroen) en Geranium dalmaticum.

Hoe snoeien Geraniums in de herfst?

Snoei geraniums als voorbereiding voor de winter. Als het groeiseizoen voorbij is, zal het terugsnoeien van geraniums ze helpen gezond en in slaap te houden in de koudere maanden. Wacht tot de bloemen zijn afgestorven en de geranium er een beetje doorgeschoten uitziet, aan het eind van de zomer of het midden van de herfst.

Welke Geraniums zijn ook geschikt als bodembedekker?

Veel Geraniums zijn ook heel geschikt als bodembedekker, onder andere Geranium macrorrhizum (zo goed als wintergroen) en Geranium dalmaticum . Voor elke plek in de tuin is wel een geschikte soort te vinden. De ooievaarsbek Geranium ‘Rozanne’ is een prachtige nieuwkomer in het sortiment.

Related Posts