Waar gebruik je Tamarindepasta voor?

Waar gebruik je Tamarindepasta voor?

Tamarinde is een belangrijk ingrediënt in de Aziatische en Afrikaanse keuken. Tamarinde kan worden gebruikt in marinades voor vlees, kip en vis. U kunt Tamarinde ook gebruiken voor het maken van sambal. Ook in gerechten met garnalen wordt gebruik gemaakt van Tamarinde.

Hoe maak je Tamarindewater?

Tamarindewater kun je op de volgende manier maken: laat 25 gram tamarinde tenminste 5 tot 10 minuten weken in 3dl warm water. Hoe langer de tamarine in de week staat, hoe zuurder hij wordt. Knijp de moes daarna uit en zeef het vocht.

Hoe ruikt tamarinde pasta?

De donkere, roodbruine vrucht wordt uit de peulen gehaald en moet worden gescheiden van de zaden om een gebruiksklare kookpasta te worden. Hoewel het zuur is, heeft tamarinde geen enkele citrusgeur. In plaats daarvan ruikt het naar zoet fruit, maar de zoetheid is heel subtiel.

Hoe eet je Tamarinde?

Om de vrucht te eten, breek je de peulen open en vind je binnenin een plakkerige, zure pulp samen met de bonen. De bonen hebben op zich geen interessante voedingswaarde. Voor de consumptie is de pulp vooral belangrijk, deze smaakt zurig en fruitig.

Hoe smaakt Tamarindepasta?

Het heeft een frisse smaak die van zoetig naar friszuur varieert. Hoe rijper de tamarindevruchten, hoe zoeter de smaak. Aan de pasta wordt vaak suiker toegevoegd om hem nog zoeter te maken.

Hoeveel koolhydraten tamarinde?

1 stukje (10 gram) tamarinde bevat:

Energie 30 kcal
Koolhydraten 7,2 g
– waarvan suikers 1 g
Vezels 0 g
Eiwit 0,3 g

Is tamarinde hetzelfde als Assem?

Tamarinde wordt soms ook asem genoemd en heeft een vrij zure smaak. Het wordt vaak gebruikt waar wij citroen toe zouden voegen voor wat extra zuur, in marinades of sauzen.

Hoe maak je Asemwater?

Doe wat kleverige tamarinde in een kommetje en giet er wat heet water op. Paar minuutjes wachten, dan even een beetje kneden zodat zoveel mogelijk pulp oplost in het water. Daarna met een zeefje of gewoon met je vingers de pulp van het vocht scheiden.

Related Posts