Waar is de das familie van?

Waar is de das familie van?

Dier
Das/Rijk

Das (dier) De (Europese) das (Meles meles) is een roofdier behorend tot de familie der marterachtigen (Mustelidae). De wetenschappelijke naam van de soort werd als Ursus meles in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. De das is een van de drie soorten uit het geslacht Meles.

Wie zijn de vijanden van de das?

In de vrije natuur kunnen dassen wel zestien jaar oud worden. Maar zulke oude dieren zijn zeldzaam. De meesten worden niet ouder dan drie of vier jaar. De vijanden die de das heeft zijn de mens, ziekten en het verkeer dat veel slachtoffers onder de dassen maakt.

Kan een das rennen?

Algemeen. De poten van de das zijn even lang, en als hij loopt blijft zijn lichaam ongeveer op eenzelfde hoogte. Hij loopt bijna altijd in een rustig tempo, maar als hij geschrokken is, of in gevaar is, zet hij het op een lopen. Hij kan dan een snelheid bereiken van 25 – 30 km per uur.

Is de das een nachtdier?

De das is een nachtdier, dat in de schemering zijn burcht verlaat en samen of apart op zoek gaat naar voedsel, tot op een afstand van een tot twee, soms vier kilometer van de burcht. Een familiegroep bewoont gezamenlijk een burcht met territorium, waar andere dassen uit verdreven worden.

Waarom jagen op dassen?

In de wintermaanden zijn veel jagers bezig met het opsporen van dassen en vossen. De uiteindelijke bedoeling is deze dieren te vangen in hun hol. In de Nièvre en omgeving zijn genoeg liefhebbers voor deze jachtpraktijk te vinden. Het maakt ook deel uit van de noodzaak om deze soorten te reguleren.

Wat moet je doen als een das je aanvalt?

Wanneer een das een ander dier aanvalt, bijt hij in het scrotum zodat het dier leegbloedt, op deze manier heeft de das al veel zoogdieren gecastreerd… Ook een leuk weetje is dat dassen en grote katachtigen respect hebben voor elkaar en elkaar met rust laten.

Kan een das in een boom klimmen?

Dassen zijn echte alleseters. Gevallen fruit, keverlarven, bessen, noten,… kan allemaal tot hun dieet behoren. Ze zullen evenmin in bomen klimmen om sappige peren te eten, maar het gevallen fruit dat gratis voorhanden is, zullen ze zeker niet laten liggen…

Related Posts