Waar koop ik rotan?

Waar koop ik rotan?

De grootste collectie riet en rotan vindt u bij C. & J. in Hilversum. Alles in onze (web)winkel is gemaakt van natuurlijke materialen en ook onze rieten tuinmeubelen zijn van echt rotan.

Is rotan hetzelfde als bamboe?

Dit massieve materiaal is hol en is een soort harde liaan wat groeit in tropisch regenwoud. Het lijkt heel erg op bamboe, omdat het allebei flexibele materialen zijn die je goed kan gebruiken voor meubels. Het verschil is alleen dat bamboe hol en licht is en rotan niet.

Hoe lang gaat rotan mee?

In principe kun je ervan uit gaan dat rieten meubelen tientallen jaren kunnen meegaan (bij normaal gebruik). Echter, het kan gebeuren dat de zitting begint te slijten of dat er een rietstengel breekt. In dat geval hoef je je meubelen niet weg te gooien, maar kun je ze naar een stoelenmatter brengen.

Waar kan je pitriet kopen?

Dat kan met pitriet van groothandel Wiljan. Het materiaal is eenvoudig te vlechten waardoor er prachtige creaties ontstaan. U kunt pitriet ook los gebruiken om uw winkel of etalage extra sfeer te geven. Wij bieden een ruim assortiment artikelen waarmee u het goed kunt combineren.

Waar groeit rotan?

Rotan is een materiaal dat komt van de rotanpalm (Calamus rotang). Het komt vooral voor in tropische regenwouden. Veruit de meeste rotansoorten zijn klimplanten. Er zijn heel wat verschillende typen rotan.

Wat is het verschil tussen rotan en Manou?

Pitriet is rotan (binnenkant van de stengel) en dus ook geschikt voor meubels; Manou is een dikke soort rotan dat lijkt op bamboe; Bamboe wordt minder vaak dan rotan gebruikt voor meubels en is hol van binnen.

Is rotan hout?

Hoe werken met pitriet?

Pitriet is sterk, licht en buigzaam. De basistechniek is weven met vlechtdraden over staken. Kies voor de staken behoorlijk dik en sterk pitriet (3-5 mm). De pitriet vlechtdraden worden voor gebruik in water soepel gemaakt, zodat je er makkelijke mee kan vlechten.

Related Posts